Nyheter

Skjærhalden-bygging fører til nabo-protester

Et butikksenter med ni leiligheter kan bli realitet i Skjærhalden dersom planleggerne får grønt lys. Men naboer protesterer mot byggingen.

Som Demokraten skrev for to måneder siden foreligger det konkrete planer og idéer om å bygge en matvareforretning utenpå eksisterende Nærmat-butikk i Skjærhalden. Den vil da bygges i ny bryggekant ut i vannet.

Leiligheter

Nærmat-butikken har merket konkurransen enda sterkere etter Kiwis nybygg med leiligheter ved Floren skole ble ferdigstilt.

Innehaver av dagens forretning, Erik Reinertsen, og utbygger Arild Aaserød ønsker å styrke handelen i havna i Skjærhalden.

- Nå er Skjærhalden omtrent tom for trafikk og handel utenom høysesongen. Vi tror at et slikt bygg vil kunne bidra til større handelsvirksomhet, sa Reinertsen til Demokraten i september. Han frykter at han må legge ned dagens drift dersom det ikke blir utvidelse.

Etter det Demokraten får opplyst kan det nye bygget stå ferdig allerede neste høst.

Reinertsen mener at en utbygging vil gi hele Skjærhalden og spesielt bryggen en viktig helhet og løft.

Planene

Reinertsen og Aaserød har konkrete planer om å få en Rema 1000-butikk på den eventuelt nye brygga. Dagens butikklokaler vil bli brukt til lager og salg av ferske sjøprodukter. I tillegg vil det bli bygget ni leiligheter over butikken. Det er også tegnet inn plass til fergetrafikken ved bryggeanlegget.

Tom-Rich Kristiansen er arkitekt for prosjektet. Han har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men sier til NRK Østfold at han mener å ha tatt hensyn til kritikerne på Skjærhalden. Naboene har på sin side tilknyttet seg egen arkitekt for å sikre at det eventuelt nye bygget blir mest mulig tilpasset havnen.

Mer fra Dagsavisen