annonse

Oslo innfører SMS-varsling ved krisesituasjoner

SMS-VARSLING
SMS-VARSLING: Oslo kommune innfører SMS-varsling tilbeboerne. (Foto: )

Oslo kommune innfører SMS-varsling til alle som befinner seg i et gitt område i hovedstaden dersom det skulle inntreffe større ulykker eller angrep.

  • NTB

Oslo kommune har valgt å bruke 150.000 kroner på dette prosjektet, som varer til sommeren 2018, i stedet for å vente på om Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) kommer opp med en nasjonal løsning, skriver Aftenposten.

– Systemet vil sende SMS til alle mobiltelefoner som slår inn på basestasjoner i et gitt område, uavhengig av om disse er norske eller tilhører utenlandske besøkende, sier direktør Ann Kristin Brunborg i Beredskapsetaten i Oslo.

Det er firmaet UMS (Unified Messaging Systems ASA) på Helsfyr i Oslo som har utviklet teknologien. Hver SMS vil koste 1,50 kroner og er derfor en tjeneste for store krisesituasjoner. En Beredskapsetaten eller operasjonssentralen i Oslo politidistrikt skal ta avgjørelsen om en eventuell utsendelse. Varslingen er databasert og kan sende ut mange hundre SMS-er i sekundet.

Systemet er allerede tatt i bruk i Stavanger-området, ved Statoils gassanlegg på Kårstø, og skal brukes under høstens sykkel-VM i Bergen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.