annonse

Østfold: Senterpartiet går mest fram – sikrer ett nytt mandat

SP
SP: Senterpartiets Ola Borten Moe 1.nestleder på partiets valgvake mandag kveld. (Foto: NTB Scanpix)

Senterpartiet ligger an til å få ett nytt mandat i Østfold.

  • NTB

Senterpartiet (7,9 prosent) har størst framgang i oppslutning fra stortingsvalget i 2013 (3,8 prosentpoeng) etter at 20,6 prosent av stemmene er opptelt (hvorav de fleste er forhåndsstemmer), vinner ett nytt mandat og får nå ett mandat på tinget.

Arbeiderpartiet får flest stemmer med en oppslutning på 32,3 prosent, et fall på 2,6 prosentpoeng. Det gir tre mandater på Stortinget (ingen endring).

Høyre får nest flest stemmer med en oppslutning på 23,2 prosent, en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng, og får to mandater (tilbake ett).

Fremskrittspartiet er tredje største parti i Østfold med en oppslutning på 17,7 prosent. Det er en tilbakegang på 1,9 prosentpoeng.

Det siste mandatet går til Erlend Wiborg (Fremskrittspartiet), mens Kristelig Folkeparti ligger inne med utjevningsmandatet i Østfold.

Mandatfordeling: Ap 3 (uendret), H 2 (-1), Frp 2 (uendret), Sp 1 (+1), KrF 1 (uendret).

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.