annonse

Østfoldbanen var stengt etter avsporing i Oslo

SPORET AV
SPORET AV: En godsvogn sporet av ved Geitabru i Oslo torsdag. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Østfoldbanen måtte stenges i flere timer fredag etter at et godstog sporet av ved Gamlebyen. Det vil ta lang tid å få fjernet toget.

  • NTB

Avsporingen skjedde ved Geitabru, mellom Lodalen og Sjursøya, og politiet varslet om hendelsen ved 5-tiden. I første omgang var ett spor sperret, men på morgenen langfredag viste det seg at begge spor på stedet måtte stenges. Dermed ble både passasjertrafikken og godstogene berørt.

I 9-tiden kunne imidlertid togene igjen passere avsporingsstedet.

– Østfoldbanen er gjenåpnet for trafikk. Forsinkelser må påregnes på grunn av redusert sporkapasitet forbi Loenga, men alle tog kjører, opplyser Bane Nor.

Fra før har Bane Nor arbeid på denne strekningen på Østfoldbanen i påsken, og en god del av trafikken var derfor innstilt og erstattet med buss og andre former for alternativ transport fra før, sier Korslund.

Det er foreløpig uklart hvor lang tid opprydningsarbeidet og fjerningen av godstoget vil ta.

– Det vil ta lang tid, og det er rett og slett fordi materiellet som skal berges, er svært tungt, så det er en del spesialutstyr som må på plass for å gjøre jobben skikkelig, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Etter avsporingen ble en godsvogn stående mot pilarene til en bro der det går biltrafikk og trikk over jernbanesporet.

– Dette fører ikke til noen problemer for dem som skal kjøre over broen, bortsett fra at vi kan bli nødt til å stenge den periodevis i forbindelse med bergingsarbeidet, sier Gulbrandsen.

Ingen personer kom til skade under avsporingen, og det er kun meldt om mindre materielle skader.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.