annonse

På det meste har Mawlani (20) 19.000 seere på Instagram

IVIRIG
IVIRIG: – Jeg vil fange motiver og finne det riktige blikket hos mennesker. Det gjør at jeg ser gleden ved å ta bilder. Man må ha motiver og de er det ingen problem å finne, sier Mohammed Mawlani (20). (Foto: Rahand Bazaz)

Mohammed Mawlani (20) har alltid elsket å ta bilder. Da han fikk sitt første kamera var det ingen som kunne stoppe ham.

  • Rahand Bazaz

– Jeg vil fange motiver og finne det riktige blikket hos mennesker. Det gjør at jeg ser gleden ved å ta bilder. Man må ha motiver og de er det ingen problem å finne.

Han er «fersk i gamet» - og det erkjenner han selv også – men en dag vil han nå den store toppen og leve av fotografering.

– Jeg vet det er tøft, og det merker jeg allerede nå. Det er mange som vil drive med det samme som deg. Trikset er å finne på noe som de andre ikke gjør – og samtidig være trofast mot det du elsker.

– Tenker fotografi hele tiden

Ordene han kommer med er vanskelig å misforstå. Mawlanis Instagram-profil følges på det meste av 19.000 mennesker. Det er stort for en gutt fra dette distriktet.

– Det finnes alltid perioder i livet hvor man føler man ikke har folk på samme lag som seg selv, og da vil man gjøre noe for å heve seg. Bilder og fotografering var på mange måter min medisin for å vokse som menneske, erkjenner en ærlig 20-åring.

Hva liker du å ta bilder av hvis du må velge noe?

– Det er egentlig det samme, så lenge det ser bra ut. Det hender ofte jeg går rundt i gata og tenker «wow – dette må jeg ta bilde av», men så har jeg ikke kamera med meg. Det er litt kjipt. Jeg tenker fotografi hele tiden.

Ikke vær redd

Mohammed Mawlani var inne på tanken om å tjene på de første bildene han tok av folk, men så innså han at det ikke var veien å gå.

– Jeg må være ærlig ovenfor meg selv og tenke at jeg ikke er god nok enda. Den dagen jeg når nivået jeg ønsker kan jeg begynne å ta betalt.

– Man ønsker selvfølgelig å leve av dette. Drømmen er og kunne dyrke den lidenskapen jeg har hatt siden jeg var liten. Fange øyeblikkene som rører mennesker.

Han bryr seg veldig mye om sosiale medier. Det er der Mawlani legger ut bildene han tar og det er der han får tilbakemeldinger av folk rundt seg.

– Hverdagen min handler om Instagram og alt jeg gjør legger jeg ut der. Jeg vet ikke om det er noe spesielt jeg har gjort for å øke seerantallet på profilene mine, men jeg legger ut mye. Man må ikke være redd for å vise det man har gjort.

– Den dagen man blir redd for å vise sitt kunstverk, enten det er bilde, maleri eller tegning, kan man bare glemme det, avslutter 20 år gamle Mohammed Mawlani.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.