annonse

Politiet forbyr nok en demonstrasjon i Fredrikstad

: (Foto: )

Etter at nazigrupperingen DNM ba om å få demonstrere i Fredrikstad, har flere andre søkt om demonstrasjonstillatelser. Nå har politiet avslått én til.

  • NTB

Politiet skriver i en pressemelding at gruppen som kaller seg Aksjonsgruppe Ytringsfrihet, ikke får demonstrere i Fredrikstad 30. juli, dagen etter at Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) hadde planlagt en demonstrasjon med parolen «Knus homolobbyen». Tidligere har både denne demonstrasjonen og flere motdemonstrasjoner fått forbud.

Bakgrunnen for markeringen til Aksjonsgruppe Ytringsfrihet er avslaget DNM fikk, men folkene bak har avvist at de har formelle bånd til Den nordiske motstandsbevegelsen.

– Vi ser denne markeringen i sammenheng med øvrige markeringer knyttet til Den nordiske motstandsbevegelsens ønske om å demonstrere i Fredrikstad 29. juli. Dersom det gjennomføres markeringer, er det stor risiko for organiserte ordensforstyrrelser og potensielt voldelig motstand fra enkeltgrupperinger, sier fungerende politimester Jens Elsebutangen.

Forbudet begrunnes med hensynet til sikkerheten for demonstrantene, eventuelle motdemonstranter og publikum for øvrig.

– I en totalvurdering vektlegges det også at Gamlebyen består av verneverdige bygninger, og at det er mange mennesker i Fredrikstad gjeldende helg, skriver politiet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.