annonse

Rekordovernatting på hotellene

Rekord
Rekord: Aldri før har så mange overnattet på hotell som i 2016. (Foto: Erik Wiggo Larsen)

Aldri før har så mange overnattet på norske hoteller. I går slapp SSB reiselivsstatistikken for 2016, og tallene viser at vi hadde 22,6 millioner overnattinger på norske hoteller i 2016.

Det er en økning på 4 prosent sammenlignet med fjoråret.

–Fantastiske resultater, jubler Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge. –Det virker som om turistene ikke får nok av Norge. Dette er svært gode tall for norsk reiseliv.

Tallene fra SSB viser også at veksten er størst blant utenlandske turister. Fasiten i denne gruppen var en økning på 10 prosent, mot 2 prosent blant norske turister.

–At vi har klart å treffe så mange utenlandske turister i 2016 er et resultat av hardt arbeid hos mange mennesker i reiselivet, sier Endresen Normann. Norsk reiselivsnæring møter hard konkurranse, og disse resultatene viser at Norge har noe unikt å tilby. Spennende at kineserne virkelig ser ut til å ha oppdaget Norge, 38 prosent flere kinesiske turister i 2016 sammenlignet med 2015.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.