annonse

Rekordvekst i flytrafikken i juli

ØKNING:
ØKNING: Avinor Oslo lufthavn hadde nesten 2,7 millioner reisende i juli. Dette er en økning på 9,4 prosent sammenlignet med 2016. (Foto: Gorm Kallestad )

I juli fløy nærmere fem millioner passasjerer til eller fra Avinors lufthavner. Det er en økning på 5,9 prosent i forhold til juli i fjor.

  • NTB

Totalt på Avinors 45 lufthavner har utenlandstrafikken økt mest, med en oppgang på 6,7 prosent, mens innenlandstrafikken gikk opp 5,2 prosent sammenlignet med fjorårets juli.

På Oslo lufthavn reiste nesten 2,7 millioner med fly i juli. Det tilsvarer 9,4 prosent flere passasjerer sammenlignet med 2016.

Aldri før har så mange fløyet til eller fra Oslo lufthavn i en sommermåned som årets juli, ifølge Avinor.

Også i Bergen var veksten i flytrafikken stor med en økning på 4,9 prosent i forhold til fjoråret.

Flere av de små flyplassene opplevde tosifret vekst i juli, blant annet hadde Leknes og Svolvær i Lofoten vekst på henholdsvis 27,4 og 26,7 prosent.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.LES OGSÅ
annonse

annonse

annonse