annonse

- Seier for støyen

Vannscooter
Vannscooter: (Foto: illustrasjonsfoto)

I utkastet til nye regler for Fredrikstad og Hvaler ser det nesten ut som scootervennene har diktert reglene sjøl, skriver Arne Sissener i dette leserinnlegget.

  • Arne Sissener

LESERBREV: Nå ligger forslaget til nye regler for bruk av vannscooter i skjærgården rundt Hvaler og Fredrikstad på bordet. Ingen protester fra tilhengerne, forståelig nok.

For hvem skal man ta hensyn til: En liten gruppe som vil drive med støyende lek i skjærgården, eller det store flertallet som søker dit for å nyte stillhet og ro?

Vannscootere brukes ikke på samme måte som en båt. De må derfor komme inn under andre regler.

For de fleste er dette et leketøy. Moro for dem, irriterende støy for andre. I utkastet til nye regler for Fredrikstad og Hvaler ser det nesten ut som scootervennene har diktert reglene sjøl.

Hvor hyggelig er det å nyte sommeren på land med bråket fra scooternes lekekjøring bare 200 meter ute? Grensen på 400 meter må absolutt opprettholdes. Sikkerheten til dem som kjører kan sikres om de bruker tørrdrakt og et minimum av redningsutstyr.

Samtidig gis det blankofullmakt til transportkjøring innenfor 200 meter. Grensen på 5 knop er fjernet. I praksis betyr det nesten fullt frislipp.

Hvorfor endre regler som ivaretok interessene til det store flertallet av dem som bruker skjærgården? Vi har nok støyforurensing rundt oss. La oss slippe å få enda en!

Arne Sissener

Vesterøy, Hvaler