annonse

Støre erkjenner nederlaget: – En stor skuffelse

jonas gahr støre
jonas gahr støre: Ap-leder Jonas Gahr Støre er blant dem som maner til et felles ansvar og et samlet Storting når flyktningkrisen skal håndteres i framtiden. ((Foto: Berit Roald, NTB scanpix/ANB))

Erkjenner nederlaget.

  • NTB

Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre erkjente like før midnatt nederlaget i årets stortingsvalg. Han sier han fortsetter som leder.

– Vi visste det ville bli en tøff oppgave, og det ble det. Det ble jevnt, sa Støre da han omsider kom på scenen i Folkets Hus.

– Vår side har styrket seg, men slik det ser ut nå, holdt det akkurat ikke, sa Støre til sine partifeller på valgvaken, mens stemmer fremdeles ble talt.

Partilederen sa at de nå skal lære, evaluere, analysere og forstå det som har skjedd, komme tilbake og sette dagsorden i dette landet.

– Vi skal lære alt det er å lære av dette valget.

Støre fikk støtte av partifellene på vaken, og var tydelig beveget. Etter å ha takket eget parti, gratulerte han statsminister Erna Solberg og takket for tøffe fighter i valgkampen, og sier han har stor respekt for henne som politiker.

– Jeg ønsker henne lykke til videre, sa Støre.

Støre svarer slik på spørsmålet om han fortsetter som leder:

– Ja, fordi Ap har valgt meg og står bak meg, og det anssvaret tar jeg.

Skal tenke på det

Både KrF og Venstre vil ifølge prognosene få påvirkningskraft i den kommende regjeringsperioden, men det er uklart hvordan samarbeidet dem imellom blir.

Mens Venstre-leder Trine Skei Grande holdt sin tale fra Det Norske Teateret, var lyden skrudd opp og publikummet stille på KrFs valgvake. De to samarbeidspartnerne ligger begge farlig nær sperregrensa mens progosene tikker inn, imidlertid er det usikkert om samarbeidet fortsetter i neste regjeringsperiode.

- Vi er der at vi først må fordøye valgresultater de neste dager før vi trekker bastante konklusjoner, sier andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad i KrF til NTB.

Ropstad vil ikke gi noen pekepinn på hvordan samarbeidet kan fortone seg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.