annonse

Større kløft mellom KrF- og Venstre-velgere

MANNEN I MITT LIV:
MANNEN I MITT LIV: Venstres Trine Skei Grande har tidligere omtalt KrF-leder Knut Arild Hareide som «mannen i mitt liv». (Foto: Terje Pedersen)

Mens Venstres velgere liker Arbeiderpartiet bedre enn Kristelig Folkeparti, foretrekker KrFs velgere Senterpartiet.

  • NTB

Blant Venstre-velgere er det et flertall som sier de misliker KrF, mens 29 prosent liker partiet. Det viser resultater fra Norsk medborgerpanel som Bergens Tidende har fått tilgang til.

Sympatibarometeret viser også at langt flere KrF-velgere foretrekker Sp over Venstre. 53 prosent sier de liker Sp, som er en fremgang på 9 prosentpoeng siden valget i 2013.

Motsetningene mellom Venstre og KrF var på sitt høyeste i 2014 da debatten om reservasjonsrett gikk for fullt, skriver Aftenposten.

– Jeg er ikke overrasket, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til BT.

Han mener Venstre nå utfordrer hans parti i verdispørsmål. Norsk medborgerpanel har fulgt flere tusen nordmenn i fire år. Ikke bare spør de deltakerne i undersøkelsen om hva de stemte, men også hva de til enhver tid synes om de andre stortingspartiene.

– Vi er gode allierte og har i det store og hele felles glede og nytte av samarbeidet. Så vil det selvsagt være forskjeller i en del verdispørsmål. Men vi har nok en jobb å gjøre for å få vist fram alt vi har fått til sammen, sier Venstres nestleder Terje Breivik.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.LES OGSÅ
annonse

annonse

annonse