annonse

SU vil ha mer sex i skolen

TALTE:
TALTE: SU-leder Andrea Sjøvoll. ( Foto: Audun Braastad )

SU-leder Andrea Sjøvoll ventes å få SV-landsmøtet med seg på et krav om å endre seksualundervisningen i skolen.

  • NTB

Foran landsmøtet på Gardermoen kommende helg foreligger det i alt 36 forslag til politiske uttalelser. Av disse ønsker sentralstyret i SV å prioritere ti.

Forslaget fra Sosialistisk Ungdom er ett av dem. Konkret tar det til orde for at seksualundervisningen må starte tidligere og "alltid ha med grensesetting og følelser".

I tillegg bør det bli økt oppmerksomhet om ulike seksuelle orienteringer, mener SU.

– Alle elever skal lære om både heterofilt og homofilt samleie, heter det i forslaget, som også ber om at undervisningen holdes av "lærere som ønsker det selv".

En annen av uttalelsene som SVs sentralstyre ønsker vedtatt, tar til orde for å avslutte det norske militære bidraget i Jordan/Syria og stanse alle militær støtte til land som fortsetter krigføringen der.

De øvrige uttalelsene omfatter krav om alt fra lyntog og byutvikling til rasisme, islamofobi og "kvinnekamp mot høyrepopulisme".

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.