annonse

Tidligere sykehusansatt i Østfold tilstår millionunderslag

PUSSET OPP BOLIGEN:
PUSSET OPP BOLIGEN: Mannen som var ansatt ved Sykehuset Østfold, har innrømmet å ha overført penger fra sykehuset. Pengene ble brukt på blant annet oppussing av egen bolig. (Foto: Cornelius Poppe)

En tidligere ansatt ved Sykehuset Østfold innrømmer å ha overført store pengesummer fra sykehuset til sine egne private kontoer.

  • NTB

Ifølge siktelsen har mannen overført i underkant av 13 millioner kroner til egne kontoer, og saken er nå sendt til Halden tingrett for behandling.

– I denne saken er status at vi har sendt den til tingretten for behandling som en såkalt tilståelsessak, sier politiadvokat Jahn Schei til NRK.

Mannen sendte blant annet fiktive fakturaer fra leverandører til sykehuset.

– Pengene har i all hovedsak gått til personlig forbruk og oppussing av en eiendom. Noe av pengene er brukt opp, men mye av pengene, rundt 3,5 millioner kroner, står nå på politiets beslagskonto. Vi ønsker ikke å si hva som er straffepåstand. Men strafferammen er på seks års fengsel, sier Schei.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.