Sport

Scoret igjen, men til ingen nytte: – Heldige som ikke slipper inn flere

Tommy Høiland scoret mot gamle lagkamerater i Molde i en førsteomgang der Viking hang brukbart med, men sier etter kampen at han synes laget ikke var i nærheten av å få med seg noe fra Rosenes by.

Følg RA Sporten på Facebook!

Før pause hadde Viking 11 skudd, der fire av dem var på mål. Molde hadde på sin side 15 skudd der fem var på mål, og selv om hjemmelaget hadde ballen mest var Viking farlige på kontringer. Etter pausen hadde Viking null skudd, slapp inn tre mål og ble sendt hjem som slakt.

– Selv om vi gjør en ok første omgang, føler jeg aldri at vi er i næheten. Vi møter et mye bedre fotballag i dag, og er egentlig heldige som ikke slipper inn flere mål enn det vi gjør, sier Høiland til Eurosport etter kampen.

LES OGSÅ: Berntsen erkjenner taktisk bommert

Scoret i fjerde ligakamp på rad

Spissen var frempå drøye ti minutter før pause, og scoret med det i sin fjerde strake ligakamp. Muligheter for å score flere mål hadde den tidligere Molde-spissen også, men etter hvilen ble Viking rett og slett rundspilt og Høiland hadde veldig tunge arbeidsforhold på topp.

– I dag møter vi det beste laget i landet, og det laget som trolig blir seriemestere. Vi skulle gjerne ha sluppet inn et mål eller to mindre, men det er ikke sånn at dette resultatet gjør at vi mister troen på det vi gjør. Nå har vi en lang ferie foran oss, også må vi jobbe hardt i den og nullstille foran neste kamp, sier Høiland.

Kristian Thorstvedt spilte sin siste kamp for Viking før han reiser ned til U20-VM, og fikk det tøft med å få vist seg frem mot Moldes dynamiske midtbane.

– Molde er mange hakk over oss i kvalitet i dag. Vi håpte at vi skulle slå de på vilje og trykk, men de er rett og slett for gode for oss og vinner fortjent. Vi løper mellom hele kampen, og de beveger seg smart og er bedre enn oss i det meste utpå her, sier Thorstvedt til Eurosport.

LES OGSÅ: Viking gikk på ny bortesmell og slapp inn fem

---

Kampfakta:

  • Eliteserien, runde 9
  • Molde – Viking 5-1 (2-1)
  • Aker stadion, 6108 tilskuere
  • Mål: 1-0 Mattias Moström (10.), 1-1 Tommy Høiland (36.), 2-1 Ohi Omoijuanfo (39.), 3-1 Ohi Omoijuanfo (49.), 4-1 Ohi Omoijuanfo (71.), 5-1 Sondre Bjørshol selvmål (82.)
  • Viking (4-3-3): Iven Austbø 4 (Amund Wichne 3 fra 46.) – Sondre Bjørshol 2, Viljar Vevatne 3, Tord Johnsen Salte 3, Adrian Pereira 3 – Kristian Thorstvedt 4, Samuel Fridjonsson 3 (Usman Sale fra 72.), Fredrik Torsteinbø 3 – Ylldren Ibrahimaj 3, Tommy Høiland 4, Zymer Bytyqi 4.
  • Gule kort: Ingen
  • Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

---

Mer fra Dagsavisen