annonse

Vil nå sette fokus på KZ-leirene

SOM FAR SÅ SØNN
SOM FAR SÅ SØNN: - Jeg vil gjøre som min far; sørge for at holocaust aldri glemmes, sier Peter Kuran (64) - her avbildet foran «dødsporten» i Auschwitz. (Foto: Utlånt bilde)
UNDERVISER
UNDERVISER: Ex-Høyre-toppen Peter Kuran sier han heretter vil bruke mye tid på «Aktive Fredsreisers» turer til Polen og Tyskland. På dette bildet er det skoleelever fra Bærum som får undervisning. (Foto: )

- Jeg vil bruke framtida på noe som virkelig er meningsfylt; fortelle våre etterkommere om grusomme holocaust!

  • Arne Børresen

Det sier ex-Høyre-sjefen Peter Kuran, nylig hjemkommet fra en ukes undervisningstur til Auschwitz, Ravensbrück og Sachsenhausen med 150 elever fra Østlandet.

Følger sin far Richard

Som sønn av det polskfødte tidsvitnet Richard E. Kuran har den profilerte 64-åringen fra Fredrikstad sett de grufulle KZ-leirene i Tyskland og Polen mange ganger.

– Jeg føler at jeg kan dette viktige temaet godt nok til å kunne videreføre undervisningsopplegget som min far deltok i gjennom mange år. For etterhvert som årene går vil ikke tidsvitnene lenger være blant oss.

– Da må vi som er brennende engasjerte i dette svarte kapitlet i menneskets historie sørge for å være de nye budbringerne, sier Kuran til Demokraten.

Omlag 150 elever fra blant annet Bærum og Larvik var med på Aktive Fredsreisers tur til de tre nevnte KZ-leirene sist uke hvor Peter Kuran debuterte som lærer og reiseleder.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.