annonse

Ylvis-historier sett av nær halv million

YLVIS:
YLVIS: Mange benket seg for å se premieren på Ylvis-brødrenes «Stories From Norway», deres første program på TVNorge siden 2016. Her er Bård Ylvisåker og Vegard Ylvisåker på kanalens vårlansering før jul. (Foto: Heiko Junge )

Ylvis-storsatsingen «Stories From Norway» trakk 479.000 seere mandag kveld til TVNorge. Nå gjenstår det å se om Justin Bieber trekker like mange til TV-skjermen som stupetårnet.

  • NTB

Mediebyrået Carat, som karakteriserer mandagens seertall som «en god premiere» overfor Dagens Næringsliv.

– Jeg syns det er gode tall, og en veldig god start. Opp mot en halv million seere er alltid bra for TVNorge, sier Carats radio og TV-sjef Morten Wiberg.

Tallet gir en seerandel på 33 prosent. Wiberg påpeker at promoteringen av «Stories From Norway» gjennom kanalens OL-sendinger sannsynligvis har betydd mye, men at Ylvis også står sterkt i den norske befolkningen.

– Jeg tror folk likte premieren, men vi får se hva som skjer neste uke. Det er i utgangspunktet ingenting i veien for at de klarer å opprettholde disse tallene. Men det avhenger selvfølgelig av hva konkurransen blir, sier Wiberg.

«Stories From Norway» byr ifølge DN på musikalsk humor basert på virkelige hendelser, og mandagens premiere var viet budsjettsprekken til stupetårnet på Hamar. Neste uke vier Ylvis seg Justin Biebers skandalekonsert i Norge i 2015 – der idolet forlot scenen etter én låt grunnet vannsøl.