annonse

Norges beste strender

Sandstrand på Karmøy
Sandstrand på Karmøy: Sandstrand, Sandvesanden på Karmøy. Blå himmel med skyer. Rogaland. (Foto: Roy Mangersnes)
Ti på topp

Norge kan by på strandliv for enhver smak. Enten du velger en rolig "sydenstrand" eller et værhardt strekk, er naturopplevelsene store.

  • Hanna Skotheim (NTB)

Det er sommer og tid for strandliv. Og selv om Norge ikke serverer varme og sol hver dag, finnes det utallige strender i landet vårt som er verdt et besøk uansett.

Vi har bedt to reiseeksperter anbefale sine favoritter. En av dem er Linn Krogh Hansen (47). Hun er utdannet sosialantropolog og journalist, og jobber som PR- og kommunikasjonsansvarlig i Kongelig Norsk Seilforening. Hun er også frilansjournalist, reiseblogger og svømmeinstruktør.

– Helt siden jeg var liten, har jeg vært både bade- og reiseglad. Som aktiv svømmer, hekta på bading og seiling, har vann og strandliv ofte vært den viktigste delen av reisen. Nærmeste strand har alltid vært noe av det første jeg har oppsøkt, forteller Krogh Hansen.

I sommer er hun på norgesferie og drar langs kysten fra Trondheim til Tromsø via Lofoten, Vesterålen, Andøya og Senja for å oppdage nye naturperler. Flere av lofotstrendene står naturligvis for tur.

Fra sør til nord

Også reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm, er på ferie i nord, nærmere bestemt hjemme i Vesterålen, der det blir maks 15 grader i vannet sommerstid. Hun har tidligere arbeidet som administrerende direktør i Visit Oslo og har flere års erfaring innenfor reiselivsnæringen.

– Etter min mening finnes noen av de fineste strendene i nord. De kan lokke de tøffeste uti på en varm sommerdag. Barna mine ble naturlig nok tidlig introdusert for det vi kaller "nordnorsk badedrakt", mer kjent som våtdrakt, forteller Bratland Holm.

Til tross for at reiselivsdirektøren roser strendene i nord, inkluderer hun også steder i sør på sin liste over de fineste strendene i Norge. Til sammen dekker listene til Krogh Hansen og Bratland Holm strender fra Mandal i sør og hele veien nordover til Berlevåg. Og kanskje havner noen av disse strendene på din egen favorittliste også?

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.