annonse

2.div-spillerne advarer FFK: – Ingen enkel oppgave å rykke rett opp

ADVARER
ADVARER: Milos Crnogorac advarer FFK. (Foto: Privat)
BÆRUM
BÆRUM: Ismar Dizdar. (Foto: Privat)

Milos Crnogorac (23) i Fram Larvik og Ismar Dizdar (20) i Bærum er klare i sine taler. – FFK får det tøft i andredivisjon.

  • Rahand Bazaz

– Det er ikke bare å komme ned og rykke rett opp igjen. 

Begge med en fortid i de yngre avdelinger hos aristokratene, men har valgt å satse utenfor bygrensene. Trosvik-gutten Milos Crnogorac ønsker FFK velkommen og gleder seg til å møte klubben i den syvende serierunden.

– Det nye andredivisjonsystemet er mye tøffere enn den tidligere modellen. Det er mange gode lag som ønsker å rykke opp og jeg ser allerede nå at det er fire-fem andre som kommer til å utfordre FFK på nettopp det, sier keeper Crnogorac til Demokraten.

Før denne sesongen valgte NFF å omorganisere divisjonene under 1.divisjon, og antallet avdelinger i 2.divisjon ble halvert. Det har ført til mer konkurranse og tøffere kamper. 

– Jeg tror både folk i klubben og publikum får seg et sjokk på hvor tøft det kommer til å bli. Det er et mye høyere nivå. Tidligere har det vært to klare opprykkskandidater, mens nå er det plutselig fire-fem. 

Raufoss, Alta, Elverum, Asker og Fredrikstad er lagene den 23 år gamle keeperen mener er kapable til å kapre de to opprykksplassene og en eventuell kvalikplass.

– Jeg tror ikke de lagene som rykker opp, tar det hele med god margin. Det blir knalltøft, sier Trosvik-gutten som har bra kjennskap til FFKs avdeling og håper hans eget lag havner på øvre halvdel av tabellen. 

Mange profiler

Han har til daglig Petter Belsvik som trener, mannen som var Stabæk-assistent samme året som FFK tok seriesølv. Flere profiler i andredivisjon er bra for norsk fotball mener han.

– Høgmo i FFK, Tom Nordlie i Skeid og Petter Belsvik som er min trener. Det gjør det hele mer interessant. Men mange i Fredrikstad tenker vel at det er «greit» at FFK er i andredivisjon, sier han.

Du vurderer ikke å ta turen tilbake til FFK – nå som de spiller i samme avdeling som deg?

– Jeg har blitt tatt godt vare på av Fram Larvik, også har jeg én av Norges dyktigste trenere i Petter Belsvik. Jeg har fått mange gode muligheter her, så hadde ikke flyttet på meg, selv med interesse, medgir Milos Crnogorac. 

– Hjertet i Fredrikstad uansett

Øssia-gutten Ismar Dizdar mener det ikke er så stor forskjell på 1.divisjon og 2.divisjon. I likhet med Milos Crnogorac ønsker han FFK velkommen. 

– Det er mye lange baller og tøft spill. Det handler egentlig bare om tæl og innsats, og spille den enkle fotballen. Tempomessig er det helt likt. Mange lag som vil rykke opp og det er tøft, sier Bærum-spilleren som i november signerte ny kontrakt med de gulsvarte.

20-åringen tror ikke FFK rykker direkte opp – og som Øssia-gutt kjenner han til presset her i byen og vet hva som kreves fra FFK-fansen.

– Selv om mange er optimister og laget har fått ny trener, så blir det tøft og ikke lett i det hele tatt. 

Hvordan blir det for deg å møte gamleklubben?

– Det blir spesielt naturlignok, for jeg har hjertet i Fredrikstad uansett. Men under en fotballkamp er jeg Bærum-spiller og bryr meg ikke om det.