annonse

Elverum-tap og Masalin-magi – FFK er klare for kvalik

JUBEL
JUBEL: Shola jubler for scoring mot Sandnes Ulf. (Foto: Tommy Skauen)

(FFK - Sandnes Ulf 3-0) FFK slo tilbake og er klare for kvalik. Elevrum tapte for Mjøndalen og rykker dermed direkte ned.

  • Rahand Bazaz

FFKs prestasjon mot Sandnes Ulf var enestående. Bakerst stod en bunnsolid Jon Masalin og reddet FFK ved et par anlendinger. 

Likevel - den store snakkisen på Fredrikstad stadion var kampen mellom Elverum og Mjøndalen. Buskerud-laget vant sin kamp - og det samme gjorde FFK. Dermed kan rødbuksene gjøre seg klare til kamp mot Notodden.

Selvtillit 

Gjestene fra Sandnes startet best og hadde det store overtaket innledningvis. FFKs Edvard Skagestad hadde blitt flyttet opp til midten fra sin stopperplass - og så ut til å være ukomfortabel.

Skagestad vokste med laget og det var tydelig at FFK-trener Bjørn Petter Ingebretsen taktikk så ut til å fungere denne søndagen.

Først satte Akinsola Akinyemi inn 1-0 til ellevill jubel blant de fremmøtte. Så minutter før pause banket Ulrik Flo inn 2-0 på frispark fra 16 meter. Knallhardt. 

Veteli banket inn 3-0

Etter pause fortsatte FFK med å kjøre kontringer, men fikk det ikke helt til å stemme. Det som derimot stemte bakover var Jon Masalins elleville redninger.

Hele tre ganger i matchen vartet finnen opp med redninger man knapt har sett her på Stadion denne sesongen. Én i førsteomgang og to i andreomgang.

Ti minutter før slutt satt den siste berømte spikeren i kista - Rocky Lekaj og Joona Veteli mot et Elevrum-forsvar helt ut balanse.

Førstenevnte med en deilig FIFA-pasning, som sendte Veteli å blank kasse. Han gjorde ingen feil og banket inn 3-0.

Elverum tapte sin kamp 3-0 - og FFK har dermed sikret seg kvalikplassen.

Vi ses i Notodden!