annonse

FFK ydmyket - på direkte nedrykksplass

YDMYKET
YDMYKET : Baneforholdene var ikke mye å skryte av i nord, da FFK ble ydmyket 5-0 av Tromsdalen. (Foto: NTB Scanpix)

(Tromsdalen - FFK 5-0) Femte strake tap og FFK styrer mot direkte nedrykk. Det er fasit etter marerittet i snøværet i Tromsdalen. Likevel er ikke alt håp ute.

  • Knut Johannessen

Det finnes en teoretisk mulighet for et videre liv i 1.divisjon. Ett poeng mot Sandnes Ulf og tomålstap for Elverum mot Mjøndalen. Det er hva som i beste fall er nok for FFK til å redde kval-plassen i siste seriekamp søndag. Det kan bli svært vrient for et lag i kaos. Fem strake tap etter fadesen i Tromsdalen betyr at tidenes FFK-fiasko er 90 minutter unna.

Før sisterunde har Elverum har ett poeng og to mål bedre målforskjell  enn FFK.

Tar FFK ett poeng må Elverum tape. Da avgjør målforskjellen. Hedmarkingene møter Mjøndalen som kjemper om å bli nummer tre. FFK møter Sandnes Ulf som kastet bort muligheten til direkte opprykk etter hjemmetap for Kongsvinger.

Håpet lever fortsatt, men det lukter nedrykk av FFK som aldri før. Jon Masalin gjorde comeback i mål mens Lako var satt ut til fordel for Akinyemi og på midtbanen erstattet Furebotten en suspendert Veteli. Ingen av dem utgjorde noen forskjell.

På en snøhvit bane slet østfoldingene tungt med å sette sitt preg på kampen. Tromsdalen tok kommandoen fra start, og etter 24 minutter sto det 1-0 på måltavla. Fra straffemerket satte Lars Henrik Andreassen sikkert den oransje ballen i nettet.

Hjemmelaget kunne og burde ha scoret både to og tre mål til før pause. De fikk svært lett spill mot et defensivt rufsete FFK. Gjestene kom mer med mot slutten av omgangen, men man klarte ikke å sette ballen i mål.Andreassen doblet til 2-0 tidlig i annen omgang. Etter vakkert spill bredsidet han kula i mål.

Nerver

Forholdene ble stadig verre i takt med at det lavet ned mer og mer snø. Vegard Lysvoll kunne enkelt gjøre 3-0 ved bakerste stolpe etter 66 minutter. Kvarteret før slutt headet Tor Martin Mienna inn Tromsdalens fjerde for dagen bare sekunder etter sitt innhopp. Helt på tampen fullførte Andreassen sitt hattrick da han gjorde 5-0 på nok en straffe.

FFK hadde svært lite å by på, men ga det i alle fall en sjanse. Innsatsen var det lite å si på; det var evnene som sviktet. Nå er det bare å forberede seg som best man kan inn mot søndagens skjebnekamp mot et Sandnes Ulf som presterte å ryke hjemme for Kongsvinger. Dermed surret de bort sjansen til direkte opprykk ettersom Start tapte. Nå må rogalendingene i verste fall ha uavgjort for å redde playoff-plassen.