annonse

Keeper-Masalin hylles av hovedtrener «BP» etter superkampen

SMIL
SMIL: FFK-keeper Jon Masalin (i grønn) hylles etter kampen. Her gratuleres han av Mislav Leko (midten). (Foto: Tommy Skauen)

Keeper Jon Masalin holdte nullen og leverte varene i trener Bjørn Petter «BP» Ingebretsens debutkamp.

  • Rahand Bazaz

Trener «BP» var full av lovord om sin keeper etter kampen.

– Den roen og den rutinen han viste bak der var helt enorm. Jeg er imponert over hele fyren og hele spillet spillet hans, skryter FFK-treneren.

Finnen som er den eneste som er igjen i klubben fra sist FFK var i fare for å rykke ned - den gang i 2012 fra eliteserien, leverte tre elleville redninger. Én tidlig i førsteomgang, og to bunnsolide redninger etter pause. 

SLIK GIKK KAMPEN - les her:

– Det har vært noen mørke år i klubben. Ting kunne vært gjort bedre sikkert med tanke på resultater. Jeg har sikkert hørt over hundre ganger at FFK er en toppklubb. Vi er en toppklubb med mange folk som bryr seg, smiler han til et samlet pressekorps.

– Skal vinnes

Jon Masalin tar alt med knusende ro - som vanlig. Han liker seg i klubben og har på ingen måte mistet troen, selvom det er Håvar Jenssen som har stått i mål i 28 serierunder denne sesongen. 

– Det gikk bra til slutt, sier keeperen som fikk en marerittopplevelse med FFK forrige uke. Da tapet laget hele 5-0 borte mot Tromsdalen og alt så helmørkt ut. 

- Hvordan blir det å starte hjemme og avslutte borte mot Notodden i kvaliken? 

– Det er samme hvor vi begynner. Det viktigste er at det to kamper som skal vinnes, sier Masalin som nå møter gamleklubben Notodden. En klubb han spilte for i 2006 og 2007 og står bokført i 28 kamper.

– Jeg synes vi er bedre enn Notodden, og vi må regne med å være favoritter, fortsetter finnen som velfortjent skal suge på karamellen. 

Masalin: – «Never say never»

Masalin har i løpet av de to siste årene slitt med å få tillit fra både Jan Halvor Halvorsen og denne sesongen Andrea Loberto. Før Halvorsen kom inn i 2016 hadde han vært en viktig spiller for laget. Så ble det bråstopp.

– Trenerne gjør sine vurderinger, er alt Masalin sier om teamet. 

Har du vurdert å legge opp etter å ikke ha fått tillit de siste årene?

– Jeg begynner å bli eldre, og vet selv at det begynner å gå mot slutten. Kontrakten min går ut om ett år og «never say never», sier en rolig Jon Masalin - i dress etter kampen.