annonse

Mente han hadde tillit tirsdag - fredag trakk Loberto seg

PRESSET MANN
PRESSET MANN: FFK-trener Andrea Loberto. (Foto: Tommy Skauen)

Andrea Loberto mente han hadde tillit tirsdag - fredag trakk han seg som FFK-trener.

  • Rahand Bazaz

– Ja.

Det var svaret han ga om tillit i spillergruppa etter tirsdagens tap mot Ranheim. Demokraten har ikke fått kontakt med verken sportssjef og daglig leder Joacim Heier, eller styreleder Jostein Lunde. 

Klubben har selv ikke bekreftet avgangen - som etter hva Fredriksstad Blad erfarer skal ha skjedd frivillig fra Andrea Lobertos side. 

SKUFFET
SKUFFET: FFK-trener Andrea Loberto skuffet etter Kisa-kampen. – Vi må sørge for at vi spiller OBOS-ligaen i 2018. Foto: Tommy Skauen

Kniver om kvalikplassen

Etter tirsdagens kamp mot Ranheim som endte med tap for FFKs del, fikk trener Andrea Loberto spørsmål fra Demokraten om han følte han var den rette til å snu dette og om han hadde tillit i spillergruppa. 

– Jeg føler jeg har spillernes tillit, sier Loberto etter 2-1-tapet mot Ranheim. 

Er det noen grep du ikke har tatt til nå - som du vurderer før de to siste kampene?

– Det er litt farlig å snu på alt. Spillerne kommer til å være usikre, så derfor bør vi heller sørge for at vi er gode på det vi bør være gode på de to siste kampene, sa Andrea Loberto tirsdag - som nå likevel ikke leder FFK lenger

Med to kamper igjen å spille har FFK 23 poeng og er på kvalikplassen som betyr at klubben møter enten Raufoss eller Notodden. Betingelsen er at de klarer å holde 14.plassen sesongen ut.

Bak FFK ligger Elevrum og tabelljumbo Arendal på 21 poeng.

– Bør takke for seg

Allerede i sommer skrev Demokratens sportskommentator Knut Johannessen følgende om FFKs svake resultater. Han mente Andrea Loberto burde takke for seg allerede i august.

– FFK-trener Andrea Loberto bør vise at han har ryggrad, strekke armene i været og takke for seg nå, skrev vår sportskommentator. 

– Han har heller ingenting å skylde på. Han fikk i stor grad sette sammen sin tropp med «forsterkninger» han selv hentet inn før sesongen og han fikk gjøre ytterligere innkjøp i sommer i langt større grad enn konkurrentene i ligaen.

LES HELE KOMMENTAREN HER: 

– Vi har til det kjedsommelige hevdet at FFK har en tropp med kvalitet til en plass på øvre halvdel og vi gjentar det gjerne. Det er hinsides for dårlig at man ikke får mer ut av dette mannskapet. Igjen; hovedtrenerens soleklare ansvar.