annonse

– Per-Mathias Høgmo på vei til FFK

FFK?
FFK?: Per-Mathias Høgmo (midten)i samtale med Fredrikstads Thomas Holm etter eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Fredrikstad i 2012. (Foto: NTB Scanpix)
FFK?
FFK?: Per-Mathias Høgmo. (Foto: NTB Scanpix)
FFK?
FFK?: Per Mathias Høgmo underveis i eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Tromsø i 2011. (Foto: NTB Scanpix)

Stor spenning rundt hvem som blir FFKs nye hovedtrener. Ledelsen lurer på hvorfor Høgmo er lansert som ny trener allerede.

  • Rahand Bazaz

Fredriksstad Blad mener det er den tidligere landslagsspilleren Per Mathias Høgmo (57) som blir FFKs nye trener den kommende sesongen. 

 Nå tyder alt på at klubben så å si har kommet til enighet med meriterte Høgmo – og at han vil bli presentert om kort tid. Kun detaljer skal gjenstå før avtalen er i boks, skriver avisen onsdag kveld.

VG har vært i kontakt med styreleder Jostein Lunde onsdag kveld, og han avviser at klubben har kommet til enighet med Høgmo.

– Vi er i sluttfasen på arbeidet med å ansette en ny trener, men vi er ikke kommet til enighet med noen. Det gjenstår fortsatt flere kandidater i prosessen. Hvorfor Fredriksstad Blad skriver noe annet, lurer vi på, sier styreleder Jostein Lunde i FFK til VG.

– Avsluttende fase

Høgmo, som er bosatt i Moss, er linket til Viking også. Stavanger-klubben rykket ned til OBOS-ligaen og er på jakt etter en ny trener. Om det blir den tidligere landslagstreneren som skal lede FFK i 2018 - er som kjent ikke bekreftet fra klubben enda. 

FFK-ledelsen ved styreleder Jostein Lunde fortalte mandag på et folkemøte om klubbens fremtid at det interne målet var å ha ny trener klart i løpet av denne uken.

– Vi er i en avsluttende fase, der vi har noen kandidater igjen. Mange ting som blir satt på vent når vi ikke har trener på plass. Vi har satt en intern frist på å ha en ny trener klar i løpet av denne uken, sa Lunde på møtet foran drøyt 200 fremmøtte. 

Etter hva Demokraten kjenner til hadde FFK flere sterke trenernavn på listen som de endte opp med til slutt. Steinar Pedersen og FFKs siste trener Bjørn Petter Ingebretsen var trolig de to andre. 

FFK?
FFK?: Per Mathias Høgmo underveis i eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Tromsø i 2011. Foto: NTB Scanpix

Suksess

Om det blir Høgmo, krysser han fint av på flere av punktene som har vært viktig for FFK-ledelsen i jakten på en ny trener. Han har vært ute i stormen tidligere, vært toppfotballsjef i NFF og har en doktorgrad om prestasjonskultur fra Universitet i Tromsø. 

Den tidligere landslagstreneren har hatt en lang karriere i fotballen, både som trener og spiller. Han har trent flere av Norges yngre landslag, kvinnelandslaget og senest herrelandslaget. 

57-åringen har også trent Moss, Rosenborg og Tromsø. I sistnevnte klubb hadde han stor suksess fra 2008 til og med 2012. I 2013 forlot han Norge og prøvde trenerlykken i Sverige og Djurgården. Her ble han også en helt blant fansen, da han nærmest reddet klubben fra bunnen. 

Høgmo har, som nevnt, være trener for det norske herrelandslaget. Den siste tiden før han ble fjernet fra stillingen, fikk han mye kritikk for spillestil og laguttak. NFF betaler fortsatt på lønnen hans, som varer til og med ut 2017.

FFK?
FFK?: Per-Mathias Høgmo. Foto: NTB Scanpix