annonse

Per-Mathias om FFK-valget: – Jeg fulgte hjertet

SMILER
SMILER: Per-Mathias Høgmo. (Foto: Tommy Skauen)
PRESSEKONFERANSE
PRESSEKONFERANSE: Daglig leder Joacim Heier (t.v), styreleder Jostein Lunde og FFKs hovedtrener Per-Mathias Høgmo. (Foto: Tommy Skauen)
DAGLIG LEDER
DAGLIG LEDER: Joacim Heier. (Foto: Tommy Skauen)

Per-Mathias Høgmo (58) har signert som ny FFK-trener i to år fremover.

  • Rahand Bazaz

Det ble klart etter en pressekonferanse nå i formiddag. Han kopierte Claudio Ranieri da han kom inn i lokalene - håndhilste på alle sammen før han satte seg i stolen. 

– Vi ønsket oss en erfaren fotballtrener med menneskelig kompetanse. Vi får en person som er god på klubbutvikling. Det passer veldig godt. Vi skal parre optimismen fremover med å bygge en solid klubb, sa Jostein Lunde, styreleder i FFK.

– Etter nedrykket snakket vi om vendepunkt. Det er veldig lite å hente ut av nedrykk, men nå skal vi hente ut alle de positive fordelene. Vendepunktet handler ikke om hvor fort vi skal opp og frem, men hvordan FFK skal være. Vi skal gjenreise FFK med en grunnmur med sterk trening treningskultur, sa daglig leder Joacim Heier.

– Vi håper dette blir en merkedag for klubben, fortsatte han.

– Vil ta tid å sette laget

Høgmo ser sammenheng med FFK og andre store klubber - og mener han hadde valgt FFK ti av ti ganger. 

– Det kan ikke bli bedre enn at jeg er på Fredrikstad stadion nå på min 58-årsdag. Jeg brenner for å bygge lag. En by der alle er med og bidrar i samme trening. FFK er limet i byen, sa han under pressekonferansen. 

- Hva blir viktig for deg å starte med? 

– Det vil ta tid til å sette laget og er første fokus. Jeg vil skape en treningskultur, trene godt, utvikle spillere og bli bedre hver dag. Det er mitt mantra, svarte 58-åringen.  

Det tok ikke langt tid underveis i forhandlingene mellom Per-Mathias Høgmo og FFK, før ting begynte å sette seg. Treneren har signert for to år i førsteomgang. 

–  I mitt liv som trener har jeg truffet mange fotballedere nasjonalt og internasjonalt. Her følte jeg ting passet med engang. Det ga en troverdighet, energi og respekt. Jeg ønsker å være endel av dette. Jeg har blitt veldig glad i Nord-Norge, men jeg vil bidra lokalt i en region jeg har bodd i siden 1994, sa treneren.

- Gleder meg

- Du har sikkert gjort deg noen tanker om FFK som klubb, hva tenker du å gjøre først?

– Gleder meg til å treffe spillerne først, så videre stake kursen. Jeg har stort sett fulgt hjertet når jeg har valgt jobber. Dette prosjektet er det noe spesielt med. Jeg hadde valgt Fredrikstad igjen om jeg fikk muligheten.

- Hvordan blir trenertemaet rundt Per-Mathias Høgmo, Jostein? 

– Det skal vi bruke den nærmeste tiden på å avklare hvordan det blir, svarte Jostein Lunde et samlet pressekorps. 

Per Mathias er glad for å være på plass i FFK.

– Jeg gleder meg til å sette i gang, avsluttet treneren.