annonse

Slik var årsmøtet og medlemsmøtet

ÅRSMØTE
ÅRSMØTE: Årsmøte i FFK, 2018. (Foto: Rahand Bazaz)

Det er duket for årsmøte i FFK - med påfølgende medlemsmøte denne torsdagen.

  • Rahand Bazaz

Årets første vårdag, selvom minusgradene ute ikke tilsier det. FFK har kalt inn til årsmøte og medlemsmøte, og vi oppdaterer deg under i denne saken.

Det er ventet flere personer inn i det nye FFK-styre og to personer går av. 

UT: Pål André Cwartek og Gjøril Johnsson Solberg gir seg.
INN: Jon Hermansen, Glenn Rostad, Anette Hovind Johansen.

Vi fulgte medlemsmøtet:

** – Etter 0-0 mot Skeid skjønte vi hvordan det var i Fredrikstad. Mange kritiske røster, sier Johansen med et smil foran forsamlingen. 

** Assistenttrener Bjørn Johansen:
– Det er unikt å få lov til å bo sammen i én uke i Tyrkia, og det har vært meget bra dager i Tyrkia. Vi håper å ha alle mann klare mot Mjøndalen i midten av mars

** Joacim Heier: – Vi ønsker 22 spillere. Oscar Lopez får FFK-kontrakt, men FFK ønsker oss én spiller til.

** Magnus Meling forteller om FFKs utviklingsavdeling.
– Skal være et lag for Fredrikstad og spillerne skal være fra byen. Det er det vi jobber for. Det som er unikt med denne byen er at lidenskapen er stor. Det er ikke mange klubber som har den lidenskapen. 

** Clas Tofte blir klubbens nye sikkerhets- og arrangementsansvarlig etter Gunnar Nyseth. 

** – Vi har best før, og skal komme tilbake dit. Hardt arbeid er det som må til, sier Lunde til stor applaus. 

** Joacim Heier og Jostein Lunde tar for seg klubbens videre vei og status på A-laget.
– Vi skal være en folkelig klubb og være der for alle. Samtidig som vi er ymyke for den jobben vi har. Er evig takknemlig for støtten. Vi har en vei og gå, og skal ikke tro vi er verdensmestere. Vi skal søke lærdom fra de foran oss, særlig fra laget lenger opp i elva. 

** Thomas Rekdal med prisen årets unge spiller.
– Han begynte å trene med A-laget, så fort han var gammel nok og ferdig med ungdomsskolen. 

** Filip Westgaard med prisen årets spiller.
– Han ble omskolert til back forrige sesong og har vist før at han har et bra skuddbein. Spiller trolig høyere opp på banen og kan prøve seg fremover. 

** Gunnar Hermansen med prisen årets medlem.
– Han har gjort en bra innsats for klubben og for at klubben skal spare mest mulig han vasket lokalene helt gratis blant annet. En alt-mulig-mann i klubben. 

** Medlemsmøtet er i gang.

Slik var årsmøtet: 

** Alle tre, Jon Hermansen, Glenn Rostad, Anette Hovind Johansen, er stemt inn.

** Det skal nå velges.
– Samlet sett har vi et meget kunnskapsrikt styre når Jon Hermansen, Glenn Rostad og Anette Hovind Johansen nå er foreslått, sier Øivind Kvammen i valgkomiteen. 

** FFK opperer med 3,7 millioner i billettinntekter, og snakker ikke om tilskuerantall. 

** Forslaget er nå stemt over. Ingen stemmer imot. 

** Det snakkes om budsjettet for 2018 nå. Lunde:
– Vi hadde ingen anelse om hva vi kunne sammenligne oss med med tanke på 2.divisjon. Lenge siden klubben har vært der. Vi startet med 15-16 millioner. Vi har fått en rørende respons fra medlemmer og sesongkortholdere. På grunnlaget av det har vi sett økte det sakte til 19,3 millioner. Styret er opptatt av å ikke ta sjanser og ha realistiske inntekter. Vi mener 19,3 millioner er realistisk som budsjettall.

** Forslaget er nå stemt over. Ingen stemmer imot. 

** Jostein Lunde med forslag til årsmøtet:
– Vi foreslår å legge ned sportsutvlaget. Det er en erkjennelse om at utvalget ikke er fungert. Vi mener det er en utdatert modell. Man må være på hele tiden og vi må ha mye mer dynamisk form. Det nye forslaget går ut på å ha et "utvidet sportslig ledergruppe" som møtes hyppigere. Vi etablerte i 2017 og daglig leder, sportssjef, trener, assistenttrener og utviklingsansvarlig skal være med. Vi foreslår det utvitede med to sportslige representanter fra styret, slik at de kan følge opp arbeidet. Her kan det snakkes om alt det som omhandler det sportslige i klubben. 

** Forslaget er nå stemt over. Ingen stemmer imot. 

** Jostein Lunde med forslag til årsmøtet:
– Sånn praksisen er i dag er at det blir valgt inn nye styremedlemmer. Vi mener det uheldig at de skal være ansvarlige for et budsjett og rammeverk allerede imorgen, når de nå blir stemt inn idag. Styret kommer med et forslag om et valg på høsten slik at nye medlemmer kan komme inn og være med i budsjettprosessen. 

** Medlemskontigenten forblir på 400 kroner. Ingen stemmer i mot. 

** Styreleder Jostein Lunde forklarer:
– Vi startet forhandlingene med kommunen i april, men ble ikke sluttført før i november. Stadionavtalen var på 3,2 millioner, og ble først redusert til 1,1 million. Etter nedrykket ble den justert til 500.000 kroner. Vi fikk i tillegg hjelp fra Værste med reduserte kostander på restauranten og kontorlokalene. Samtidig ga kvalikkampen mot Notodden hjemme her på stadion en inntekt på en halv million. 

** FFKs medlemstall har passert tallet 1000. 

** Det snakkes nå om A-laget, rekruttlaget og juniorlaget. Deres resultater, arbeid og resultater. 

** 32.000 kroner i minus for FFK i 2017. Redusert fra 4,6 millioner kroner. 

** Finn Mikaelsen er valgt som dirigent, og tar over styringen. Opplyser om fakta når det kommer til det sportslige og det økonomiske. 

** Årsmøtet er i gang.