annonse

Tøft utgangspunkt før returoppgjøret

FFK
FFK: Ulrik Flo skuffet. (Foto: Tommy Skauen)
FFK
FFK: Sanel Kapidzic (bak) i duell med Notoddens Borgar Velta. (Foto: Tommy Skauen)

(FFK - Notodden 0-0) FFK skuffet i den første kvalikkampen.

  • Rahand Bazaz

FFKs mannskap var i forkant av matchen sett på som klare favoritter i kampen om å få spille i OBOS-ligaen neste sesong.

Men - de rødhvite så stresset ut allerede fra start og kombinert med et kompakt Notodden-lag bakover, slet FFK å få frem de aller feiteste sjansene. 

Stresset

Notodden var farlig frempå flere ganger - og det kunne fort omgjort de presise innleggene til mål dersom flere hadde vært på riktig plass foran mål. 

Hjemmelaget hadde derimot god kontroll på ballen, og prøvde å trenge seg igjennom et trangt Notodden-forsvar i perioder, men det gikk ikke helt etter planen.

Fire minutter før pause måtte Joona Veteli takke for seg etter en takling minutter før. Byttet presset trener Bjørn Petter Ingebretsen til å gjøre endringer - og inn kom Henrik Bredeli. Ludvig Begby ble flyttet opp på venstre kantposisjon. 

FFK
FFK: Sanel Kapidzic (bak) i duell med Notoddens Borgar Velta. Foto: Tommy Skauen

Farlig nære

Selv etter pause var det noe tamt over det FFK leverte - og gjestene var farlig nærme. Drøyt tjue minutter ut i andreomgang var Notodden farlig frempå, men Jon Masalin fikk en lang arm på den og fikk ballen ut til corner.

Laget fra Telemark virket fornøyde med stillingen 0-0, selvom de hadde flere store sjanser. Etter to omganger endte det 0-0, og FFKs utgangspunkt før lørdagens returkamp er tøff. 

Å vinne på bortebane er noe FFK ikke har klart på halvannet år.