annonse

– Vi hadde vært konkurs med tidligere «trenergrep»

JOBBE SEG OPP
JOBBE SEG OPP: Styreleder Jostein Lunde vil snu hver eneste stein fremover. (Foto: Tommy Skauen)

Joacim Heier var klokkerklar etter kampen. FFK skal halvere budsjettet sitt - og gi alt for å rykke opp med FFK i 2018.

  • Rahand Bazaz

Etter 0-0 hjemme i den første kampen, trodde mange FFK skulle ro det hele i land. Men istedet ble laget ydmyket av Notodden.

– Det her var ubehagelig. Det er en gjeng med gode fotballspillere i FFK, som har hatt en lang rekke med dårlige opplevelser som ikke evner å stå imot. Likevel er det en mental kollaps, ingen tvil om det, sier Heier etter kampslutt til et samlet pressekorp.

– Vi skal tørke noen tårer nå, så har vi veldig dårlig tid. For FFK skal rykke rett opp igjen - og jobben med å klare det starter med gang, sier han om veien videre og at en trener er første prioritering. 

Konkurs

Han kom ikke unna å svare for det som var et faktum, nemlig et nedrykk. Som daglig leder har han også ansvaret for økonomien i klubben. Her vil det skje endringer.

– Vi må halvere budsjettet. Det er ikke positivt å rykke ned, selvom mange sier det. Vi må kutte fra 30 til 15 millioner i budsjett, fortsetter han.

- Kunne dere gjort grep på trenersiden tidligere?

– Da hadde vi gått konkurs, sier Heier og sikter til Andrea Loberto og at FFK eventuelt måtte ha kjøpt ut treneren. Som kjent trakk Loberto seg to runder før slutt frivillig og dermed er ikke klubben forpliktet til å betale noe. 

FFK
FFK: Daglig leder Joacim Heier. Foto: Tommy Skauen

Nasjonalt

Styreleder i klubben Jostein Lunde kom inn i vinter og har i likhet med andre rundt kampen sett noe som heller ikke han hadde trodd. FFK ble overkjørt fullstendig av et 2.divisjonslag underveis i kampen.

– Vi står ovenfor et veldig viktig valg med ny trener. Vi må ha en klar og tydelig leder - uansett hvilken divisjon vi spiller i, sier han om klubben leter i andre hyller nå som de har rykket ned.

FFK leter i all hovedsak nasjonalt etter ny trener.

– Vi har flere navn på blokka, sier styrelederen som heller ikke vil svare på om Bjørn Petter Ingebretsen er aktuell på den velberømte blokka.