annonse

Fredrikstad-gutten Simen Rafn med NM-gull

GULL
GULL: Lillestrøms Simen Rafn. (Foto: NTB Scanpix)

Lillestrøm slo Sarpsborg 08 med 3-2 i NM-finalen på Ullevaal søndag. Det var lagets sjette NM-tittel i fotball for menn.

  • NTB
  • Rahand Bazaz

Simen Kind Mikalsen (2), Mats Haakenstad (11) og Frode Kippe (58) scoret LSK-målene, mens Patrick Mortensen (24) sto for Sarpsborgs redusering til 1-2.

LSK-kaptein Kippe var uheldig å sette ballen i eget mål da Sarpsborg reduserte til 2-3 etter 64 minutter.

Kippe var også kaptein sist Lillestrøm vant cupfinalen i 2007.

Det var Sarpsborg 08s andre cupfinale og like mange dag.

Lillestrøm-laget ble ledet av tidligere FFK-trener Arne Erlandsen, og Fredrikstad-gutten Simen Rafn spilte samtlige minutter i finalen.

Sjokkåpning

Lillestrøm overrasket med høyt press fra start og sjokkerte finalefavoritten. Et offsidemål etter 72 sekunder ga Lillestrøm ledelsen, og før det var spilt 11 minutter sto det 2-0. Svake klareringer av Sarpsborgs venstrekant Kristoffer Zachariassen lå bak begge målene.

Kampen var så vidt blåst i gang da Rafn driblet et par spillere og la inn fra venstre. Zachariassen så ut til å ha god tid til å klarere, men ballen gikk rett i Erling Knudtzon og spratt til Simen Kind Bendiksen, som fra spiss vinkel knallet den i lengste hjørne.

Bendiksen dro nytte av klar offsideposisjon da ballen traff Knudtzon, og målet skulle ikke vært godkjent.

Det hjalp ikke Sarpsborg, som fikk en ny smell i det 11. minutt, igjen etter at ballen traff Knudtzon. Ifeanyi Mathews skudd i returrommet traff lagkameraten. Zachariassen nådde den først, men klarerte svakt ut til siden. Der sto høyreback Mats Haakenstad, som og smelte ballen i lengste hjørne.

Knudtzon hadde en stor sjanse til å punktere kampen etter et drøyt kvarter, men hans skudd på innlegg fra Mikalsen gikk rett på keeper fra kort hold.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.LES OGSÅ
annonse

annonse

annonse