annonse

Hansen (25) klar for sitt franske håndballeventyr: - Skal gi alt fra start

FORNØYD
FORNØYD: Anette Helene Hansen (23) lever det gode liv i Halden HK. (Foto: Privat)

Anette Helene Hansen (25) er bestemt på at hennes nye klubb vest i Frankrike, Nantes, skal få merke hennes ankomst.

  • Rahand Bazaz

- Jeg kommer til å gi alt fra start. Det er det som er planen, sier hun på telefon fra Frankrike. 

Hun ble i likhet med de andre spillerne i Halden HK beskjed om at det ikke var grunnlag for videre drift. Beskjeden var dermed klar: Terminerte kontrakter. Hansen har hatt litt tid på finne seg en ny klubb - og det ble eventyret i Frankrike. 

- Jeg vet at dette er en hardsatsende klubb som spilte i Europa i fjor, men ettersom de endte på 7.plass, blir det det ikke noe av det i år. Jeg har trent med laget og har kjent litt på følelsen, så dette kommer til å bli bra. 

De fleste av lagvenninnne er nye ansikter for henne, men norske Malin Holstad spiller også i Nantes. Hun har Hansen møtt flere ganger i eliteserien og spilt sammen på juniorlandslaget. 

- Jeg har lyst til å lære meg språket, men i startfasen er det greit å ha du kjenner litt fra før, sier den tidligere FBK- og Halden-spilleren. 

Ikke lua i hånda

Selvom hun ble lovet leilighet og bil da hun signerte, var Hansen forberedt på at franskmennene ikke leverte helt i tråd med norsk kultur.

- Vi var forberedt på at vi ikke kom til å ha ting på plass og hadde den franske kulturen i bakhodet. Men alt var faktisk på plass, og vi ble hentet på flyplassen og kjørt rett dit vi skulle, sier en overglad 25-åring. Med seg ned til Frankrike får hun samboeren. 

Slik som i all annen idrett må man ha en god dose flaks for å lykkes blant mange andre slik som deg. Hun føler likevel at det er det harde arbeidet hun har lagt ned som håndballspiller som gjør at hun nå får denne muligheten i Frankrike.

- Jeg har jobbet veldig hardt for det her. Du kan gjerne si at dette er hell i uhell ettersom det endte slik det gjorde i Halden, men jeg er veldig glad for denne muligheten. 

Hennes første trening etter ankomsten onsdag blir 17.juli, og tiden brukes til å bli kjent med byen og innrede leiligheten. 

- Jeg er hentet inn som en som skal kjempe om plassen, og det passer meg veldig bra egentlig. Jeg skal ikke stå med lua i hånda i hvertfall, lover hun. 

PS! Hele telefonintervjuet ble tatt mens Hansen var på shoppingtur på IKEA. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.