annonse

Jimmy løper 844 km for å hjelpe jenters skolegang i Midtøsten

MARATON
MARATON: Jimmy Vika glad for å fullført sin 14. etappe - i Fredrikstad. Nå skal han løpe videre for en viktig sak. (Foto: Rahand Bazaz)
SLIK ER ETAPPENE:

Maratonløper og daglig leder i Right To Play, Jimmy Vika, er ikke som alle andre.

  • Rahand Bazaz

Vika er daglig leder i organisasjonen Right To Play, og det er i hans daglige jobb han har sett hvor mye kunnskap enkelte barn mangler i livet. 

– Gjennom jobben min i Right To Play har jeg sett hvor mange barn som har behov for tilgang til kvalitetsutdanning, lek og idrett i de mest vanskeligstilte områdene i verden. 

– Det var derfor helt naturlig for meg å bruke meg selv som et virkemiddel for å samle inn penger og skape oppmerksomhet rundt Right To Play sitt arbeid, og da spesielt arbeidet med å gi jenter i Midtøsten en bedre skolegang, sier Vika.

– Gøy med støtte

Søndag løp han inn til målgang i Fredrikstad - hans 14. løp på 14 dager. Det tærer på - både for kropp og sinn, men stopper ikke Jimmy Vika.

– Det var tungt å løpe i går, mens idag har jeg hatt det greit. Det har vært et fantastisk engasjement i løpet av alle disse dagene, og at så mange er med, gleder, fortsetter han. 

Det er viktig for Vika å kunne bruke prosjektet til å skape oppmerksomhet rundt noe han brenner for.

– Det er gøy at så mange støtter oss, spesielt på sosiale medier og de vi møter rundt om de ulike byene i Norge.

Avslutter i Oslo

68 deltagende løpere under arragementet i Fredrikstad, deriblant flere ansatte fra støttespiller Quality Hotel Fredrikstad. Hotelldirektør Sabina Widenqvist er glad for å få lov til å være med på å hjelpe til. 

– Dette er kanskje en sak man ikke tenker på så veldig ofte, men det er fantastisk at vi kan være med på å støtte dette. En tredjedel av de som løp idag, er våre egne ansatte som bryr seg, sier Widenqvist til Demokraten. 

Det hele avsluttes i Oslo - under Oslo Maraton på lørdag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.