annonse

Kan møte gamletrener Jan Halvor Halvorsen i kvalikspill

MÅÅL
MÅÅL: Rocky Lekaj (nummer tre fra høyre) satte inn 1-1 mot FFK i 2016-oppgjøret på NAMMO Stadion. Nå spiller han selv for FFK - og kan møte gamleklubben. (Foto: Tommy Skauen)

FFK kan møte Raufoss eller Notodden i kvalifiseringsspill om å holde seg i OBOS-ligaen. Betingelsen er at FFK holder på 14.plassen.

  • NTB

Nest-Sotra sikret seg lørdag opprykk til 1. divisjon fotball på målforskjell foran Notodden. Bergensklubben slår følge med HamKam opp i divisjonssystemet.

Opprykket til HamKam var klart allerede i slutten av september. Hamar-laget var suverene i 2. divisjon avdeling 1 og vant til slutt med 18 poeng foran Raufoss.

Dermed skal Raufoss og Notodden, toerne i de to 2. divisjonsavdelingene, møtes til kamp om retten til en avgjørende opprykkskamp mo laget som blir nummer 14 i 1. divisjon. Vinneren får spille på nest øverste nivå i norsk fotball neste år.

Tre runder før slutt i 1. divisjon er det Fredrikstad som er nummer 14, men også Elverum og Arendal har mulighet til å ende opp med å måtte spille kvalifisering.

3-0-seier

Langt mer spennende ble det i avdeling 2, der Nest-Sotra vant avdelingen på målforskjell foran Notodden.

Både Nest-Sotra og Notodden sto med 51 poeng før det hele skulle avgjøres i siste runde. Begge lagene vant sine kamper, og dermed var det målforskjellen som ble avgjørende. Nest-Sotra endte med 38 plussmål, mens Notodden stanset på 27.

Nest-Sotra vant for øvrig 3–0 borte mot Hønefoss lørdag, mens Notodden slo Byåsen 1–0 borte.