annonse

Måtte melde «pass» etter akutt sykdom: – Nå er vi alle fit for fight

FOKUS
FOKUS: Christer Karlsson (midten). (Foto: Tommy Skauen)

For første gang i karrieren har FBK-trener Christer Karlsson sett sitt eget lag fra sofaen hjemme. Søndag vil han slå Oppsal på hjemmebane.

  • Rahand Bazaz

Han ble hjemme på grunn av akutt matforgiftning - og så sitt eget lag spille på TV da FBK tapte 30-13 mot Vipers i cupkampen søndag.

– Man ser på kampen med mer kritiske øyne. Det er første gangen jeg ser et lag jeg trener på TV, sier Karlsson og håper å få slippe å oppleve det flere ganger.

Laget tapte stort, helt etter forventningene. FBK-trener Karlsson mener det ligger i kortene - og at Kristiansand-lag er for gode for FBK.

– Vi er ingen etablert toppklubb, og bare fordi vi har vunnet noen kamper innledningsvis, så har folk forventninger til oss. Vi er glade for det naturlignok, men Vipers er for gode for oss, medgir han. 

– FBK vinner kanskje 1 av 20 kamper der nede. 

Forberedt

Søndag skal FBK og Christer Karlsson bryne seg på Oppsal, som kommer på besøk. Her er både jentene og Karlsson fit for fight.

– Oppsal spiller godt på flere områder, og særlig i ankomstfasen og at backene scorer endel mål. Samtidig slipper de endel mål, som vi må prøve å utnytte, sier svensken og håper at «Malo» er klar  igjen etter en smell. Ida Wernersen er trolig tilbake også.

Tirsdag til torsdag var svensken hjemme i Gøteborg på en kort ferie, og har brukt mye tid på å studere Oslo-laget. 

– Vi skal være forberedt på det som møter oss, sier han om Oslo-laget som har tapt fire kamper og vunnet to. Samtidig har laget spilt én uavgjortkamp.

FBK har overrasket de aller fleste i håndball-Norge med sine fem seiere og kun to tap innledningvis denne sesongen. Når kampen mot Oppsal er ferdig er én tredjedel av sesongen spilt. Laget ligger på femteplass før kampen.