annonse

Møt FBKs nye super-tvillinger: – Vi er våre største kritikere selv

KLARE FOR FBK
KLARE FOR FBK: Hedda (18) (t.v.) og Nora Lande Thulin (18) er klare for å spille med FBK kommende sesong. (Foto: Rebecca Holbye)

Tvillingene Hedda og Nora Lande Thulin (18) fra Sarpsborg er FBKs nye tilskudd for den kommende sesongen.

  • Rebecca Holbye

– Det er kanskje litt klisjé å si, men håndball betyr jo alt for oss. Det opptar livene våre og vi elsker å spille, sier Hedda Lande Thulin (18).

– Så lenge det er gøy og vi trives vil vi drive med det lenge! Fortsetter tvillingsøster Nora Lande Thulin (18).

Super-tvillinger

Det er ingen tvil om tvillingenes suksess så langt. I vinter prøvde Nora og Hedda seg i eliteserien for Halden HK, etter de spilte på Sarpsborgalliansens A-lag i 2. divisjon. De har spilt siden de var 7 år gamle, den gang for Tune.

Jentene er født i 1998, og spiller på hver sin kant. 

– Utenfor banen er jeg en ganske beskjeden jente med dårlig humor, smiler høyrekanten Nora Thulin (18).

– Der er jeg annerledes, svarer søster Hedda Thulin (18). 

– Jeg er ikke sjenert i det hele tatt, og har ganske så god humor, ler hun.

På banen er de mer like. 

– Vi kan begge bli veldig irriterte og sinna på banen, men vi bruker det til vår fordel. Som kantspillere er vi også slu og raske, og jobber alltid med å ta sjansene vi får, forteller Nora (18).

– Vi er også våre største kritikere selv, og strever alltid etter å nå våre egne forventninger, sier Hedda (18). 

Treningsglade 

Er det noe jentene ikke mangler, så er det treningslyst. 

–  Vi er utrolig rastløse, og liker å trene mye. Selv utenom oppsatte treninger, sier Nora (18).

– Flere dager i uka trener vi to ganger om dagen, og hvis vi er hjemme uten noe å gjøre en dag drar vi gjerne og trener da og, fortsetter Hedda (18).

Jentene kombinerte trening med skole på St. Olavs toppidrettslinje. Nå har de søkt seg inn på Høyskolen i Østfold, for å holde seg nær Kongstenhallen og FBK.

Nå i sommer er det heller ikke snakk om hvile. De er godt i gang med forberedelsene til den kommende sesongen, sammen med sitt nye lag og trener Christer «CK» Karlsson.

– Vi har mange kamper i august, og trener masse i sommer for å klargjøre oss til sesongen. Det har vært tøft, men det er sånn det skal være, forteller Hedda (18). 

Tross hard trening er det viktig for tvillingene å ha et liv utenfor håndballbanen.

– Alt handler om å prioritere tiden vår riktig, da får vi tid til både venner og skole ved siden av sporten, sier Nora (18). 

Ønsker å spille fra hverandre

Jentene har spilt sammen siden de startet med håndball. Det ønsker de å fortsette med inntil videre.

– Det ville vært utrolig rart å spille uten Nora, men å spille fra hverandre er jo noe vi begge har lyst til å prøve en gang, sier Hedda (18).

– Selv om vi er vant til å spille sammen, er vi jo selvstendige spillere som vil prøve å klare oss alene etterhvert. Men det trenger ikke være helt enda, fortsetter Nora (18) med et smil.

– Når vi spiller på samme lag er vi alltid sikre på hvor vi har hverandre, og vi vet hva hverandre kan, sier Hedda (18). 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.