annonse

Rødt kort, sjansebonanza og poengdeling på Øssia

I FARTA
I FARTA: Christoffer Skårn (i hvitt) mot Skedsmo. (Foto: Knut Johannessen)

+ (Øssia - Skedsmo 1-1) Oppgjøret og serietarten mot Skedsmo inneholdt det aller meste.

  • Rahand Bazaz

Det sikeste vårtegnet er kommet. Seriestart i årets 3.divisjon for de lokale lagene som Selbak, Kråkerøy og Selbak. 

Skedsmo har hatt et god vinter og kom til Østsiden og Fredrikstad med en god dose selvtillit. Men i store deler av av kampen var det vertene som styrte det meste. 

Østsiden presset på tidlig fra start og halvveis ut i den første omgangen fikk laget straffe etter at Fatos Berisha ble felt innenfor 16-meteren. Markus Cham var sikker som banken og sørget for at Øssia gikk opp i 1-0.

Sist Øssia vant en seriepremiere var i 2008 mot Mjøndalen. 

– Helt krise

Nykommer Christoffer Skårn kommer naturlignok til å bli enda bedre i Øssia-drakta. Mot Skedsmo hadde han en håndfull sjanser som han kanskje burde satt i mål. Det ville seg ikke.

– Det er ræva rett og slett. Det er helt krise, men jeg håper at jeg kan sette de sjansene jeg får i neste kamp. Noen dager så vil det seg, mens andre ikke, sier Skårn om hans elleville sjanser alene med keeper.

Han ser på Øssia som et tøft lag å møte fremover, og mener at serieåpningen viste hva som bor i laget.

– Jeg synes det så greit ut nå, og håper vi får tatt de stegene vi ønsker fremover. Det handler om å bare fortsette og spille hverandre gode, fortsetter han videre. 

Store sjanser

Lagene hadde sine sjanser, men det var Øssia som var nærmest. Først fra Cham og i tverrliggeren, og nok en gang Skårn alene med keeper. 

Med halvtimen igjen på klokka fikk Rang Ferej sitt andre gule kort og måtte gå tidlig i dusjen. Det åpnet for at Skedsmo kunne jage høyere i banen etter at Østsiden hadde presset på i hele kampen. 

Ti minutter før slutt fikk laget utligningsmålet og dermed ble en skikkelig krig i sluttminuttene. Men flere mål ble det ikke - og Øssia måte ta til takke med ett poeng i årets første seriekamp.

– Gir alt

Trener Tor Arild Janson-Haddal ber om tid før ting setter seg. I likhet med Christoffer Skårn er han fornøyd med kampen - og håper at laget kommer seg etterhvert.

– Det er en krigekamp og seriestart. Sitter med en følelse av at vi har flest sjanser og kan vinne. Når vi får en mann utvist så får Skedsmo automatisk flere vitaminer i kroppen.

– Skulle gjerne hatt tre poeng, men det blir bare ett. Det er sjelden at et lag er på sitt beste i serieåpningen. Dette skal vi bygge videre på, lover Janson-Haddal. 

Han velger å gi ros til sine gutter til tross for uavgjort.

– De gir alt og viser at de vil idag. Det skal de ha ros for.