annonse

Rolvsøy-syklisten Jonas (18) imponerte i VM og mottok spesiell pris

FREDRIKSTAD-GUTT
FREDRIKSTAD-GUTT: Jonas Iversby Hvideberg fikk laksetrøyen som et synlig bevis på at han ble kåret til VMs mest offensive rytter. (Foto: Rahand Bazaz)
FOKUSERT
FOKUSERT: Jonas Iversby Hvideberg (t.h) etter fellesstarten for menn junior under VM i landeveissykling i Bergen lørdag. (Foto: NTB Scanpix)
FREDRIKSTAD-GUTT
FREDRIKSTAD-GUTT: Jonas Iversby Hvideberg etter fellesstarten for menn junior under VM i landeveissykling i Bergen lørdag. (Foto: NTB Scanpix)

Jonas Iversby Hvideberg (18) gikk tidlig i brudd under lørdagens VM-fellesstart for juniorer. Men så raknet det for Rolvsøy-gutten.

  • I BERGEN: Rahand Bazaz

Han startet offensivt med bruddet og kom seg inn i en gruppe med seks andre ryttere. Med 30 km igjen til mål hang han fortsatt med - men ikke da han passerte målstreken. 

– Det var kanskje dømt til å ikke holde helt inn til mål idag, ettersom jeg kjørte slik jeg gjode innledningsvis i rittet idag, sier Hvideberg til Demokraten utenfor bussen. Han havnet til slutt på 71. plass.

Rolvsøy-guttens tidlige brudd sørget for at det norske laget kunne slappe av bak. Likevel var det danske Julius Johansen som stakk av med VM-gullet og kune sykle alene over målstreken.

– Det var en ganske hard løpye og da jeg kom inn på de forskjellige rundene så ble det ganske tøffe bakker etterhvert. Flere i bruddet jeg gikk falt av etterhvert og jeg føler jeg klarte meg ganske greit idag, sier han i solskinnet i Bergen by.

FREDRIKSTAD-GUTT
FREDRIKSTAD-GUTT: Jonas Iversby Hvideberg etter fellesstarten for menn junior under VM i landeveissykling i Bergen lørdag. Foto: NTB Scanpix

Junior-VMs mest offensive rytter

Hvilke erfaringer tar du med deg videre etter dette rittet og VM?

– Det er veldig gøy for å være med, mye folk i løypa og folk som heiet på meg. Det var gøy å sykle.

Iversby Hvideberg fikk skryt av TV2s eksperter underveis. 18-åringen ble kåret til junior-VMs mest offensive rytter etterpå - og det er han godt fornøyd med når alt er ferdig for hans egen del. 

– Jeg skulle gjerne ha vunnet idag, men følte jeg fikk vist meg godt frem og var en av de siste som ble tatt igjen i det bruddet vårt, fortsetter 18-åringen som nå er ferdig med sin sesong.

– Spesielt med hjemmebane

Nå handler det om å jobbe videre for Jonas Iversby Hvideberg - og unggutten har ikke gitt opp å bli en enda bedre rytter enn det han er i dag. 

– Føler ikke jeg har lagt meg på latsiden, så vi får se hvordan det blir neste år, men tror og håper på at det kommer til å bli veldig bra. 

Norge hadde satt seg som mål å ta medalje, men det gikk ikke. Den beste norske rytteren, Olav Hjæmseter, kom på åttendeplass.

– Det er veldig spesielt å delta i VM på hjemmebane i Bergen. Det har motivert meg sikkelig og sannsynlig noe jeg aldri kommer til å oppleve igjen, avslutter Jonas Iversby Hvideberg til Demokraten.

FOKUSERT
FOKUSERT: Jonas Iversby Hvideberg (t.h) etter fellesstarten for menn junior under VM i landeveissykling i Bergen lørdag. Foto: NTB Scanpix
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.