annonse

«Stjernen-Chris» gikk vekk fra hockeykølle - nå satser han for fullt i MMA

FRA HOCKEY TIL MMA
FRA HOCKEY TIL MMA: Han håper å vinne hver eneste kamp, men Chris Henrik Nygård (26) erkjenner at det kan bli tøft. (Foto: Tommy Skauen)
HVA ER MMA?

Bortsett fra et bittelite år i Stavanger Oilers, har han alltid vært en Stjernen-gutt. Nå har Chris Henrik Nygård (26) byttet ut keeperplassen - og satser alt på å lykkes innen MMA.

  • Rahand Bazaz

– Jeg har alltid vært fascinert av kampsport og det var et enkelt valg, sier 26-åringen fra Fredrikstad som nå skal fighte og krige i 77-kilosklassen. 

Fra å være på is flere timer daglig, bruker Nygård timene i døgnet inne i Chi MMA/Kickboxing i Sarpsborg. Det gleder han veldig - og føler MMA har gitt ny energi på mange måter. 

– Jeg kommer fra ishockey hvor garderobelivet står sentralt, og ville inn i et miljø der jeg kunne videreføre nettopp det,

 2015-16-sesongen var den siste i hockeyverden for den tidligere keeperen. 21.oktober er det duket for merkekamp i lokalene i Sarpsborg. Drøyt én måned senere skjer det som han har gledet seg til lenge. 

Stresser ikke

Samtidig håper mannen som er kjent for sitt brede smil at det snart blir lovlig å konkurrere i Norge - 25.november reiser han over til England for å konkurrere i amatørklassen i BCMMA. 

– Det er ganske populært. Jeg håper det blir lov snart, men inntil da må jeg til utlandet for å konkurrere. sier Nygård. 

Han blir beskrevet som «jævlig god» fra sine treningspartnere, og det høres godt under intervjuet også. Det får 26-åringen til å glise. 

– Jeg er vel helt grei. Har lyst til å lære så mye som mulig, og det er det som år meg fremover akkurat nå. Jeg får se hvor langt jeg kommer. Så lenge kroppen tåler det og motivasjonen er på plass, så kjører vi på, sier 26-åringen som forøvrig også har et sølv med Stavanger Oilers. 

KJØRER PÅ
KJØRER PÅ: Han håper å vinne hver eneste kamp, men Chris Henrik Nygård (26) erkjenner at det kan bli tøft. Hockeyhjelmen er byttet ut. Foto: Tommy Skauen

Sterk psyke 

26-åringen husker særlig ett minne fra tiden som hockeyspiller - og som han trolig aldri kommer til å glemme. Krigeren Nygård er på de aller fleste Stjernen-kampene som tilskuer. 

– Det gode miljøet savner jeg, men særlig da jeg scoret som målvakt i 2011-12-sesongen. Det var kult. Jeg trodde samtidig det var noe jeg kom til å savne mer, faktisk, fortsetter han og legger til at vinnerinstinktet står sterkest uansett. 

Hva er det du tar med deg inn i den nye hverdagen din?

– Jeg tror jeg kan ta med meg mye fra det jeg har gjort tidligere. Mye er opp til deg selv når du er hockeykeeper, og her er alt opp til deg selv. Jeg tar med meg mye av psyken derifra, sier Nygård som mener MMA-miljøet i Norge begynner å blomstre for fullt nå.

Hans eldre bror Dan Nygård spiller fortsatt på Stjernen. På spørsmål om hva han synes om Chris’ konvertering, svarer 26-åringen følgende.

– Han synes det er tøft gjort, og at han ikke kjenner mange som har gått den veien jeg har gått, avslutter Chris Henrik Nygård.

SUPERDUO
SUPERDUO: Chris Henrik Nygård (t.v) og hans hovedtrener i MMA, Chris D. Ngo gir alt - hver eneste dag - for at førstnevnte skal lykkes med hans målsettinger. Foto: Tommy Skauen
STORSPILTE
STORSPILTE: Chris Nygård Foto: Tommy Skauen
DUELL
DUELL: Chris-Henrik Nygård kjempet side om side med Henrik Haukeland før 2013-2014-sesongen i Stjernen. Nå går førstnevnte sin egen vei. Foto: Rahand Bazaz
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.