Nyheter

Stavanger vant lyspris

Stavangers ferske lysplan ble hedret da Norsk lyspris ble delt ut i Oslo onsdag.

Det skriver Stavanger kommune i en pressemelding onsdag.

Prosjektleder Claus Petersen presenterte den nye lysplanen sent i oktober, og det tok ikke lang tid før den ble nominert til Norsk lyspris. Prisen deles ut av den ideelle organisasjonen Lyskultur, som er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Prisen ble delt ut på et digitalt arrangement på DOGA i Oslo 11. november.

I juryens begrunnelse står det at Stavanger lysplan er et eksempel på en meget profesjonell utforming av en lysplan. Den har på mesterlig vis analysert og strukturert et komplekst prosjektområde. Planen har fanget karakteren til de ulike bydelene i en lysplan som peker ut en strategisk retning for byens belysning i fremtidige år.

Stavanger kommune skriver i pressemeldingen at den nye lysplanen er utarbeidet i samarbeid med belysningsdesignerne i Zenisk AS, og at målet først og fremst er å skape en attraktiv sentrumskjerne i de mørke timene.

– Mange gode aktører har bidratt inn i lysplanen. I mine øyne er det som har gjort den så vellykket, sier prosjektleder Petersen.

LES OGSÅ: Politikerne stanser fysiske møter

– Kjempegøy

Kristin Bredal i Zenisk tok i mot prisen.

– Vi er superstolte av denne planen og dette arbeidet. Det er kjempegøy å få denne prisen, og Stavanger kommune er en fantastisk oppdragsgiver å jobbe sammen med, sa Bredal under utdelingen.

Norsk Lyspris ble delt ut for 19. gang.

–   Vi har de siste årene opplevd stor interesse for å vinne Norsk Lyspris. Prisen har befestet seg i bransjen som en hedersutmerkelse som henger høyt, og som stadig flere kjemper for, sier Katia Valerie Banoun, daglig leder i Lyskultur, som deler ut prisen.

Mer fra Dagsavisen