annonse

Uavgjort for Rådes gutter

UAVGJORT
UAVGJORT: Rådes målscorer Fredrik Nysted (16) og prøvespiller Rodan Akram (20). (Foto: Rahand Bazaz)

(Råde - Kråkerøy 1-1) Råde så ut til å slå divisjonskollega Kråkerøy 2, men så dukket Mikael Sækingstad opp minutter før slutt.

  • Rahand Bazaz

Råde kom best i gang i Østfoldhallen, og allerede etter få minutter spill kom den første scoringen. Fra drøyt 18 meter limte 16-åringen Fredrik Nysted ballen bak en utspilt Kråkerøy-keeper.

– Det er ikke så ofte jeg har scoret et slikt mål. Det var deilig. Jeg måtte nesten bare satse når ballen spratt så bra som den gjorde, sier Fredrik Nysted etter kampen. 

Det skulle likevel vise seg å være en tempofattig kamp fra begge lag uten de store scoringsmulighetene før mot slutten av omgangen.

Lagene fikk hver sin store mulighet, men det stod likevel 1-0 til de rødkledde fra Råde etter første omgang. 

– Synes vi spiller bra i førsteomgang, og får til mye av det vi snakker om før kampen. Mange som spiller sammen for første gang, så det blir noe tyngere utover i andreomgangen, sier Rådes målscorer.

Kråkerøy-styring

Kråkerøys reservelag, ble etter endel bytter utover i kampen preget av A-lagsspillere. Vetle Nilsen og Joakim Olsen kom inn og skapte endel gode angrepsmuligheter for laget fra Blomsterøya. Men det ville seg ikke for Kråkerøy.

Samme mann som avgjorde Kråkerøys forrige kamp mot Lyn, Mikael Sækingstad, dukket opp minutter før slutt og utlignet for Kråkerøy. Det endte til slutt 1-1 i en tam kamp.

– Synes Kråkerøy kommer mer inn i kampen etter pause, selvom begge lag gjør endel bytter. Det blir litt hawaii-fotball i perioder, erkjenner Råde-trener Jon Fredriksen etter kampen.

Spennende spiller

Råde-trener Jon Fredriksen var glad for at hans gutter fikk en verdifull kamperfaring mot Kråkerøy før sesongstart.

– Vi fokuserer nå fremover på å bli godt trent, så ønsker vi å ha mye ball. Vi legger om til et nytt system hvor vi er avhengig av at vi har mye ball i laget. Samtidig har vi en god keeper som vi må bruker, sier han.

Råde har hentet inn FFKs tidligere keeper Per Morten Kristiansen før denne sesongen.

– Nå blir det flere jevne kamper, hvor vi er avhengig av å spille oss ut, sier han.

Råde har fortsatt ikke hentet inn spissen som skal erstatte Stian Eriksrud. Den oppgaven blir vanskelig, men Trosviks tidligere kaptein Rodan Akram spilte hele kveldens kamp, og er aktuell.

– Vi har noe i bakhånd, men Rodan (Akram) som er med oss i dag er en spiller vi ønsker oss. Han skal bruke noen dager på å tenke seg om, men uten tvil en spennende spiller med erfaring fra 3.divisjon med Trosvik og spilt tidligere i Kvik Halden, skryter han av 20-åringen Rodan Akram.

PRØVESPILL
PRØVESPILL: Rodan Akram prøvespilte for Råde tidligere i vinter. Klubben ønsket å signere fjorårets Trosvik-toppscorer i 3.divisjon og nå er han klar. Foto: Rahand Bazaz
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på demokraten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.