annonse

– Vipers må ha en dårlig dag - og alt må klaffe for oss

FOKUS
FOKUS: Christer Karlsson (midten). (Foto: Tommy Skauen)

FBKs hovedtrener Christer Karlsson tar det litt med ro før kampen mot Vipers onsdag.

  • Rahand Bazaz

Oddsen for FBK-seier mot Vipers Kristiansand er høy - så høy at det er veldig få som tror på seier i Kristiansand. Trener Karlsson har likevel planen klar.

– Vi vet at Vipers må ha en dårlig dag, og alt må klaffe hos oss om vi skal ha noen en sjanse til å vinne der nede, erkjenner treneren.

Få lag i Norge kan måle seg med stjernegalleriet fra sør.

– Vi gir 100 alt, så får vi se hvor lenge det holder underveis i kampen. Vi må handle fornuftig om vi etterhvert merker at vi ikke har noen sjanse mot dem. Vipers har jo nærmest én landslagsspiller i hver posisjon, og det er ikke vi nærheten av, fortsetter svensken.

Det gjenstår to kamper igjen før en drøyt syv ukers pause i kvinnenes eliteserie - etter Vipers-kampen gjenstår Storhamar hjemme. Selvom det er Storhamar som nå leder serien - har han troen på en tettere kamp.

– Det er heller den matchen vi satser på å prestere veldig godt i, understreker Christer Karlsson.

Sikre plassen først

Håndballinteressen her i byen har vokst kraftig etter at Karlsson tok over FBK-roret. Det siste året har det kommet flere og flere på kamp - og det gleder ham.

– Vi har klart å skape en interesse i byen og det veldig deilig å vite at det er mange som støtter oss. Det hele begynte vel etter juletider for ett år siden, da folk skjønte at vi gjorde det bra i 1.divisjon.

FBK ligger på fjerdeplass med seks seiere og to tap, men fokuset ligger et helt annet sted, skal vi tro Christer Karlsson.

– For oss handler det om å skape størst mulig avstand ned, og sikre oss plassen så tidlig som mulig. Klarer vi det, så kan vi sette oss andre mål etterhvert, avslutter FBK-trener Christer Karlsson.