annonse

19-åring åpner frisørsalong

Velkommen inn
Velkommen inn: Emilie Tolfsen foran sin nye salong. Nabolaget kan igjen glede seg over lokal frisørdrift.
For de minste
For de minste: Tolfsen har et godt håndlag med barn og regner med at racerbil-stolen blir en hit. (Foto: )

På mandag, snaue to måneder etter at fagprøven var bestått, åpnet Emilie Tolfsen egen frisørsalong. Den driftige jenta tar imot Demokraten i blankpolerte lokaler i Labråten 44.

  • Dag Magnus Nielsen

Ønsket om å være sin egen sjef og mulighet til å ta seg god tid til hver enkelt kunde fikk Begby-jenta til å åpne salongen Marco Polo.

– Jeg gikk lærlingetiden i Moss og har en del faste kunder som fortsetter hos meg når jeg flytter til Fredrikstad. Det er jeg veldig glad for, sier Tolfsen som ikke legger skjul på at hun er veldig spent på hvordan hverdagen blir med egen salong.

Prioriterer klipping

Selv om den unge salongeieren har valgt å spesialisere seg på klipping fremfor å prioritere farging, oppsett, og permanenter, understreker hun at salongen også er for damer.

– Frisørfaglig tror jeg at jeg skiller meg litt ut fra andre frisører.Det betyr at jeg kan ta meg tid til å yte god service til også til mannlige kunder, noe som ikke alltid er tilfellet i tradisjonelle salonger. Gutta blir ofte klippet i hui og hast fordi det er mer penger å tjene på damene som skal ha farging og føning i tillegg.

– De fleste frisører har et par ting de er ekstra gode på. Hva er dine spesialiteter?

– Jeg føler jeg er flink til å lage interessante frisyrer ved kort dame- og herreklipp. Liker også å lage mønstre som stjerner og striper osv. for de som ønsker det. I tillegg synes jeg det er veldig flott å jobbe med skjegg og bart. Det er en frisørtradisjon som har vært oversett i alt for lang tid. Kombinerer man herreklipp med rene, trimmede, skjegglinjer gir det kunden en ekstra finish.

Godt barnetekke

– Jeg ser du har en racerbil-stol til de minste?

– Ja, jeg er veldig glad i å klippe barn. Mange synes det er utfordrende med unger som vrir og vender på seg -og det kan det absolutt være, men jeg har erfart at de roer seg når man aktiviserer og prater med dem.

– Ofte gir jeg de oppgaver når de sitter i stolen, f. eks. «Kan du passe på børsten for meg?». Får man ungene til å fortelle om noe som opptar dem, får de en god frisør-opplevelse - og sitter rolig, smiler en av byens yngste næringsdrivende.