annonse

30 unge kunstløpere underholdt i Stjernehallen

Tre populære artister på isen i Stjernehallen fredag
Tre populære artister på isen i Stjernehallen fredag: Julenissen flankert av de to fremst kunstløpsjentene i Fredrikstad, Amine Storrød (18) og Elisabeth Derås-de-Jong. (Foto: Tommy Skauen)
JULESHOW
JULESHOW: Elisabeth Derås-de-Jong (14) er en av Kunstløpingens største talenter i Fredrikstad. Her i en avslutnings-piruett. (Foto: Tommy Skauen)
JULESHOW
JULESHOW: Det manglet ikke på utallige varianter av den klassiske flyver'n i Stjernehallen på fredag kveld i det årlige juleshowet.
De unge talentene er det mange av i kunstløpklubben i Fredrikstad. Alle har en ting til felles
De unge talentene er det mange av i kunstløpklubben i Fredrikstad. Alle har en ting til felles: de mangler istid i Stjernehallen. De fleste fåt bare trene to ganger i uken. Og det bli man verken Norges- eller verdensmester av. (Foto: Tommy Skauen)
FLYVERN
FLYVERN: Flyvern er noe av det første en ambisiøs kunstner på isen må lære seg. (Foto: Tommy Skauen)
FIKK APPLAUS
FIKK APPLAUS: Storm Buerstad er bare 14-år - og en av de få virkelig gode kunstløpsgutta i Østfold. Få deltok i flere ulike oppvisninges-numre enn Storm. Temmelig unødvendig egentlig å antyde at han tok publikium med - ja, stormende applaus. (Foto: Tommy Skauen)

Fredag kveld var det hockeyfritt i Stjernehallen - og det årlige Juleshowet i kunstløpingens ånd. Stor stemning og 200 entusiaster på tribunene. Mest moro hadde nok ungene selv.

  • Helge Bovim

Rekrutteringen - særlig blant jentene selvfølgelig - er upåklagelig i Fredrikstad Kunstløpklubb. Over 60 aktive løpere har foreningen hatt i høst; rundt 30 av dem - festkledde og oppglødde, deltok i oppvisningen på stjerne-isen fredag. De yngste jentene som var ute i spotlighten på glattisen var helt ned i 6 års-alder; de imponerte 
virkelig. Og da var det ikke bare besteforeldre på de iskalde tribunene som felte en tåre.

Storm tar publikum med - storm...

Men klubben har også fremragende gutter blant talentene. Fremst av dem 14-åringen Storm Buerstad. Han deltok i en rekke av oppvisnings-numrene og holder et høyt nivå i en meget krevende idrett. Der verdens toppskikt er ufattelige gode.

Fredrikstad Kunstløpklubb overlever på utrettelig dugnadsånd, en liten armade av entusiaster og trenere - pluss en bataljon oppofrende foreldre. To av de beste jentene er klare for NM. Og klubben er utvilsomt i stadig fremgang. Mer istid er hva de ønsker seg uavlatelig av kommunen og Julenissen.

Verken ordfører eller varaordfører var å skue i Stjernehallen, men det var derimot den hvitskjeggede 'Father Christmas' nå med hockeyskøyter. Skøytenissen delte tradisjonen tro generøst ut gaver og pakker til samtlige unger i Stjernehallen; som kveldens avslutnings-nummer.

Invitère politikerne...?

Sett i toppidretts-perspektiv er det altså mangelen på istid i Stjernehallen det største problemet og selveste 'bøygen' for kunstløps-entusiastene i Fredrikstad. Akkurat som for curling-idretten her i byen. Den eneste isflaten i Fredrikstad-området er "hockey-templet" Stjernehallen og der er det puckeene som rår. Pussig nok selv med Fredrikstad kommune som eier...
 

- Vi fikk slitt oss til ett eneste ekstra kvarter mer istid i uken denne høsten, beretter en av de kvinnelige ungdoms-trenerne for Demokraten. Flere av jentene "mine" får dessverre bare istid to ganger i uken. Alle skjønner at et er altfor lite, om ambisjonene er store.

Det årlige juleshowet er kommet for å bli. Kanskje det er en god idè å invitere noen av kommunens toppolitikere til neste års oppvisning...?