annonse

Barco åpner dørene for erfaringssultne studenter

Velvilje
Velvilje: - Barco har tro på åpen innovasjon og forbedringsarbeid, sier studentene Thomas Hansen, Lorenzo Ruscelli, Matias Heggdal og Frank Hanssen. (Foto: )

Innovasjonstudenter fra Høgskolen i Østfold har vært på konsulentoppdrag hos Barco Fredrikstad for å lære om Lean, og omsette teori til praksis.

Barco har produsert high-end projektorer på Øra siden 2001 for blant annet helsesektoren, Forsvaret og underholdningsbransjen. De retter seg mot bedriftsmarkedet og har en årlig omsetning på flere hundre millioner kroner.

Samarbeid mellom næringsliv og studenter

Studentene har gjennom 2 år på linjen Innovasjon og Prosjektledelse hatt nær kontakt med det lokale næringslivet. Tidligere har de gjennomført konsulentoppdrag hos lokale aktører som: COWI, Værste og Østfold Kulturutvikling. Nå er det Barco som åpner dørene for disse erfaringssultne studentene.

– Det er viktig å dele kunnskap, vi får læring inn fra studentene som kommer rett fra skolebenken, mye ny teori, så får studentene sett hvordan ting faktisk fungerer i det virkelige liv. Da får de kanskje en liten aha opplevelse av at teori ikke alltid stemmer med virkeligheten, sier Arild Nilsen, prosessingeniør hos Barco.

– Vi støter på utfordringer hele tiden, og det er det vi lærer av, så hovedfokuset må være hvordan løser vi de utfordringene vi har.

- Barco har vist stor samarbeidsvilje, de har tro på åpen innovasjon og forbedringsarbeid. Det er inspirerende å se at Barco lar studenter vise seg frem, og forankre teorien de lærer seg på skolebenken i den virkelige verden, sier studentene Thomas Hansen, Lorenzo Ruscelli, Matias Heggdal og Frank Hanssen.

annonse