annonse

– Bruken avgjør valget

Bensin, diesel, hybrid eller el?
Bensin, diesel, hybrid eller el?: – Selv om det varsles tiltak og det er mange medieoppslag på hvilken drivlinje man bør velge på sin neste bil, har de fleste av våre kunder helt andre preferanser når de skal kjøpe bil, sier daglig leder i Subaru Fredrikstad, Rune Hegstad. – Fremkommelighet, plass og driftssikkerhet veier ofte tyngre når avgjørelsen skal tas. (Foto: )
Ikke bekymret
Ikke bekymret: Salgsansvarlig Martin Gjølberg og daglig leder Rune Hegstad er ikke bekymret for kunder som fortsatt velger en bensin eller dieselutgave, selv om Subaru også kommer med hybrid-versjon i løpet av året. (Foto: )

Diesel eller bensin? – Bilkundene må jo se at det er stor forskjell på om du kjører i Østfold eller Oslo, sier daglig leder i Subaru Fredrikstad, Rune Hegstad.

  • Tomm Pentz Pedersen

For mange bilkjøpere er forvirringen stor når man skal velge drivstoff-alternativ på sin nye eller brukte bil. Medieoppslag og varslede tiltak i storbyene gjør at flere kvier seg for å kjøpe dieselbil, og skal man velge alternative drivlinjer er valgene mange og muligens like forvirrende: Bensin, elektrisitet, hydrogen, hybrid eller ladbar hybrid med bensin eller diesel?

– Når det gjelder nye biler velger de fleste kundene nå en bensinutgave, forteller Hegstad. – Men for bruktbilomsetningen vår blir det «hipp som happ». Her er det fremkommelighet, plass, driftssikkerhet og andre forhold som avgjør hvilken bruktbil kundene ender opp med.

– Når bilkundene spør meg om hvilket drivstoff-alternativ de bør velge, får de som regel et spørsmål tilbake: «Hvor ofte kjører du i Oslo-sentrum?» utfyller salgsansvarlig for nye biler, Martin Gjølberg. – I store byer som Oslo, Trondheim og Bergen vil det garantert komme flere restriksjoner etter hvert, men når det er sagt tror jeg det kun var én dag i fjor hvor Oslo-kommune innførte diesel-forbud.

Navneskifte og Ssang Yong

Subaru Fredrikstad har hatt en god økning i både omsetning og inntjening de siste årene. Nå blir det flere bilmerker i butikken på Råbekken.

– Eier og Subaru-importør Nils Petter Gill kjøpte i fjor opp firmaet Autonor, en importør som solgte det koreanske bilmerket Ssang Yong. Det betyr at du etter hvert vil finne både modellene XLV, Tivoli, Rodius og ikke minst Rexton i våre bilbutikker. Spesielt den siste oppgradering av Rexton har vi store forventninger til, i tillegg til at vi nå får en bil i varebilsegmentet, sier Hegstad. – Snart kommer også Ssang Yong Rexton som pick-up. Med flere merker under samme tak kan vi selvfølgelig ikke beholde navnet Subaru Fredrikstad, derfor skifter vi nå navn til Fredrikstad Autocenter.

tomm@demokraten.no

annonse