annonse

En mix av is og tipping!

By på oss sjøl!
By på oss sjøl!: -Vi må lage litt moro for kundene! Innehaver Anette Evensen i Mix Kiosk på Hassingen er et smilende, levende bevis på nettopp det der hun møter tippekundene i en glinsende gullhatt. (Foto: Erik Wiggo Larsen)
TIPPING OG IS
TIPPING OG IS: Tipping og is er vår greie. Vi skal bli byens beste på is; der har vi en liten vei å gå fortsatt, innrømmer Anette Evensen med sitt vinnende smil og gullhatten på snei. (Foto: )

– Vi må lage litt moro for kundene! By på oss selv! Innehaver Anette Evensen i Mix Kiosk på Hassingen er et smilende, levende bevis på nettopp det der hun møter tippekundene i en glinsende gullhatt.

  • Knut Johannessen

De tradisjonelle tippekioskene forbinder vi ofte med godt innrøykte mannfolk med god peiling på både hest og fotball.

I denne kiosken i Rema-bygget på Hassingen står det derimot bare jenter. De stæsjer seg opp etter årstidene, finner på sprell, lager festlige plakater som forteller om mulige storgevinster og gode vinnersjanser. Det er lett å se at disse jentene trives i jobben.

– Det er viktig at kundene går både inn og ut med et smil. Mine ansatte må ha lyst til å jobbe her; det er viktig for meg, sier Anette Evensen.

Store gevinster

Store gevinster trekker alltid ekstra kunder. Sånn sett kan ikke jentene klage.

– Rekordgevinsten er på seks millioner til en vinner. Vi har også hatt gevinster på både fem og drøyt fire millioner på lotto og flere har blitt millionærer her. Det er den beste reklamen for oss, sier Evensen.

– Det er Norsk Tippings spill som står for den største omsetningen. Vi er nok i toppen i kommunen mens vi på Nabolaget er blant dem med høyest omsetning i Norge. På det spillet har vi også hatt flere millionærer og naboer på 100.000 kroner, kan hun røpe.

Før helgen kunne hun håpe på storsatsing på Eurojackpot som fredag hadde en hovedgevinst på 570(!) millioner kroner. Er det rart det frister?

I hvert fall før vi sjekker vinnersjansen …

Andelslag er tingen

Som sjef i en av byens største tippekiosker har hun selvsagt noen gode tips.

– Skal du øke vinnersjansene, er andelslag tingen. Du kan være med på store tippelag for et rimelig «innskudd». Det satser vi stort på enten det er trav eller lykkespill. Det sprer gleden og trekker flere kunder, påpeker hun.

Siden hun overtok kiosken i 2013 har hun opplevd en god omsetningsøkning.

– Vi har økt veldig siden den gang. I en god uke omsetter vi for 250-280.000 kroner. Vi slåss selvsagt mot nettet. Derfor er andelslagene viktig; for de finnes ikke på nett, påpeker hun.

Men det er ikke kun spillerne hun forsøker å friste. De mest kunstferdige «komposisjoner» av is kan hun også lokke med.

– Tipping og is er vår greie. Vi skal bli byens beste på is; der har vi en liten vei å gå fortsatt, innrømmer Anette Evensen med sitt vinnende smil og gullhatten på snei.

annonse