annonse

Fotball trumfet nytt hår!

FOTBALL
FOTBALL: Lite hår, men mye fotball. Osman Ersoy kan snart friste med Premier League-fotball på Savoy. Fotball trumfet hårtransplantasjon. (Foto: )

- Det stod mellom hårtransplantasjon og Premier League.

  • Knut Johannesen

Osman Ersoy er daglig leder på den populære cocktailbaren Savoy. Nå blir det ikke bare fantasifulle, fargerike drinker han skal servere gjestene sine.

- Fra 20.oktober kan gjestene se all Premier League-fotball på to storskjermer her, forteller den fotballelskende bareier.

- 50.000 kroner ble investert i engelsk fotball framfor nytt hår, sier han med et smil. 50 lapper er nemlig hva det koster å vise Premier League på et offentlig sted i et år.

-Ingen sportsbar

Han understreker at Savoy slett ikke blir en sportsbar av den grunn.

- Vi har få gjester før klokka åtte på kvelden. Så dette handler bare om å utnytte tida bedre, forteller han.

Han har lykkes med sitt konsept etter at baren flyttet 50 meter fra nabotrøbbel og stridigheter på brygga.

- Her er det stille og rolig. Savoy er et sted der man kan prate, høre god musikk og ikke minst få byens beste drinker Det fungerer kjempebra her. Ingen klager og hyggelige naboer, slår han fast.

Økonomisk kan han også være fornøyd med småpene 500.000 kroner i overskudd første driftsår (2017).

- Vi kan vi være godt fornøyd med utviklingen, sier Ersoy som har bygget sitt cocktailbar-konsept siden 2012.

Tungt år personlig

- Selv om 2017 ble et bra år forretningsmessig, var det likevel et krevende år personlig. Jeg fant min pappa og bestevenn livløs i trappeoppgangen. Det hjalp ikke med førstehjelp. Han døde brått og uventet i en alder av bare 60 år. Mitt livs verste dag, innrømmer han.

- Jeg måtte være borte fra jobb en lengre periode; jeg var verken motivert eller fokusert. Da jeg omsider var tilbake og så hvilken fantastisk jobb mine ansatte hadde gjort mens jeg var vekk, ble jeg rørt og meget stolt. Hele gjengen fortjener gullmedalje; jeg får ikke rost dem nok, sier Ersoy.

Fenerbahce og Soton

Nå får både han og hans dyktige personale nye utfordringer fra tidlig ettermiddag på lørdag, søndager og noen mandagskvelder.

- Som den fotballelsker jeg er, blir det artig å teste ut Premier League. Vi klarer oss med to storskjermer; de skal ikke bli for dominerende, forklarer han.

Favorittlaget er selvfølgelig Fenerbahce fra Istanbul. Og Southampton.

- Med mor fra Osterøy og far fra Istanbul sier det seg vel selv. Brann og Fenerbahce; to lag med fantastiske supportere og ramme rundt kampene.

At også Southampton har en høy stjerne hos Savoy-sjefen, var mer tilfeldig.

- Da vi spilte fotball på knøttelaget til Kongsten var alle Manchester United-fans. Inkludert meg. Da jeg oppdaget at det var en på Southampton som het  (Russel, red.anm.) Osman byttet jeg lag, røper han.

- Jeg var åtte år og underdog. Noen år senere skrev jeg til klubben og fikk  autografen og en hyggelig hilsen fra legenden Matthew LeTissier. Da var det ingen vei tilbake.

Nå blir ikke Southampton å se under premieren på Savoy lørdag 20.oktober, men derimot Chelsea-Manchester United.

- Den perfekte premiere. Det blir spennende å se hvordan det blir mottatt, sier Osman Ersoy.

   

annonse