annonse

Fra knøttebryter til verdensmester!

2017- EM GULL
2017- EM GULL: Grace Bullen ble Europamester i senior (58 kilo) i Novi Sad, Serbia 2017.
2017-NM ÅPNING
2017-NM ÅPNING: Fredrikstad BK. Atlas arrangerte senior-NM 2017 og Bullen åpnet mesterskapet med Atlas-flagget i Kongstenhallen. (Foto: )
2009-Bullen-søstrene
2009-Bullen-søstrene: Talentbryterne fra Atlas (2009) fra venstre, Filfa (15) og Grace Jacob Bullen (11) (Foto: )
2014-STOLT OVER BULLEN
2014-STOLT OVER BULLEN: Grace Bullen var i kanonform på kadett-VM i Snina (SVL) og sin super trener Gheorghe Castin og Jenny Aardalen jublet. (Foto: )
Grace Bullen var utrolig stol hjemme når hun var nybakt verdensmester 2018. VERDENSMESTER
VERDENSMESTER: Grace Bullen var utrolig stol hjemme når hun var nybakt verdensmester 2018. (Foto: )
2004- FØRSTE SEIER
2004- FØRSTE SEIER: Grace Jacob Bullen (8år ) holder hodefall mot Torp-jenta Emille Dahstrøm på sitt første knøtte - brytestevne. (Foto: TOMMY SKAUEN)
2015-NORGESMESTER
2015-NORGESMESTER: Grace Bullen kaster sin motstander på krysstak – og tok sitt femte gull på «Kolbotn Cup» 2015 (Foto: )
SITT BESTE ÅR
ÅRETS BESTE ÅR: Det var 2014 som var mitt beste bryteår – når jeg vant både EM, VM og Ungdoms - OL fortalte Grace Bullen.

– Jeg er utrolig stolt over min gode brytesesong med både femteplass og gull på VM i Budapest og Romania, men mitt beste årsmesterskap var nok for fire år siden når jeg vant både EM, VM og Ungdoms-OL «Youth Olympic Games»!

  • Tommy Skauen

Dét sier Fredrikstadjenta og suksessbryteren Grace Jacob Bullen (21) til Demokraten.

Flere internasjonale medaljer

Atlas-jenta Grace Bullen (21) har levert en fantastisk brytesesong for senior med flere internasjonale medaljer og med en super-avslutning med både femteplass og gull på senior-VM i Budapest og VM (U23) i Romania.

Bullen avsluttet brytesesongen 2018 så bra som trolig ikke mange hadde trodd på forhånd!

Debuterte på matta 2002

Det var faktisk 16 år siden Bullen begynte å bryte for Atlas. Hun debuterte på brytematta kun fem år gammel.

– Jeg husker at jeg raskt fikk være med på knøtte-stevner i Sarpsborg, Tønsberg og flere andre byer, forteller Grace Bullen.

– Hadde du allerede som femåring bestemt deg for å bli verdensmester?

– Jeg tenkte nok ikke så langt som å bli best i verden. Men, jeg husker at det var veldig gøy å vinne kamper og å kunne bryte med andre jeg ikke brøt med fra Atlas lokalklubb. Jeg forsto allerede at bryting var utrolig gøy fordi jeg fikk lov til å dra ut og reise sammen med min søster. Litt skummelt var det fordi vi ikke alltid hadde foreldrene våre med på de fleste stevnene vi var på, men gøy var det.

EM, VM og Ungdoms-OL

– Hvilken sesong anser du som den beste?

– Den beste mesterskapssesongen var i 2014. Det var mitt siste år som kadett-bryter (2012-2014). Resultatmessig ble det helt utrolig. Jeg tok tre mesterskaps titler på samme året. EM-gull i Bulgaria, verdensmester i Snina (SVK) og vant Ungdoms-OL (Youth olympic Games) i Nanjing i Kina.

– Året etter ble heller ikke noen dårlig brytesesong. Jeg brøt som junior – vant EM-gull og fikk samtidig gleden av å delta på alle mesterskap for senior. Debut med EM-bronse i Baku (AZE) og 13. plass på VM i Las Vegas (USA).

En brutal vei til OL

Grace Bullen har, som vanlig, ikke hatt noe sommerferie – og det blir heller ingen juleferie. Det nærmer seg en ny og tøff brytesesongen i 2019. Planen er allerede flere internasjonale stevner, før turen går til senior-EM i Romania i april. Det største målet er til slutt VM i Asia i september.

– Jeg tror det blir et brutal tøft bryteår på veien frem til OL i Tokyo. Nå skal jeg jobbe knallhardt. Mitt største mål er å komme direkte til sommer OL 2020. OL-billetten får jeg direkte enten om jeg tar gull eller sølv på EM i Romania eller om jeg kommer blant de fem beste på VM i Kasakhstan.

– Hadde årets sesong vært tellende – ja, så hadde jeg faktisk allerede vært klar til OL i Tokyo, avsluttet Grace Jacob Bullen til Demokraten.