annonse

Gir 200.000 kroner til ny redningsbåt

BERGINGSBÅT
BERGINGSBÅT: To millioner kroner skal samles inn til kjøp av en slik redningsbåt med undervannskamera ombord. Initiativtaker Rino Grude i Nabbetorp Båtforening kan regne med å få 200.000 av formannskapet neste uke. (Foto: Privat)
: (Foto: )

Rino Grude og Nabbetorp Båtforening er ett skritt nærmere innkjøp av den mye omtalte redningsbåten. Neste uke bevilger formannskapspolitikerne trolig 200.000 kroner til formålet.

  • Arne Børresen

– Får vi 200.000 kroner blir vi kjempefornøyde. Det vil være et skikkelig signal fra kommunen om at vi jobber seriøst med redningsbåt-prosjektet, sier Rino Grude til Demokraten etter å ha fått referert rådmannens innstilling.

Hele Østfoldkysten

Det var i ukene etter at Svein G. Bellmann druknet fra sin båt i Nabbetorp Båthavn ved årsskiftet at behovet for en bergingsbåt ble aktualisert. Siden har Bellmann og hans medspillere samlet inn 500.000 kroner.

- Lovverket i Norge er slik at nødetatene og myndighetene ellers ikke er pålagt å lete etter antatt døde personer. Det er kun de mulig levende man søker etter. Derfor mener vi nå tida er inne for å skaffe Østfold-kysten en «lete-båt» som kan brukes av såvel privatpersoner som fagfolk når noen f.eks er antatt druknet, forteller Grude til Demokraten.

– Hva koster en slik båt?

– Vi jobber med mål om å kjøpe en «Polarsirkel» som er 7.8 meter lang. Båt og motor koster cirka en million. Så må vi skaffe til veie et tilsvarende beløp til anskaffelsen av en såkalt ROV - et avansert undervannskamera. Derfor deler vi prosjektet nå i to; først båten, deretter undervannskameraet, forteller Grude.

Initiativtakerne fikk for kort tid siden også 100.000 kroner fra Lions Østfold - den største giveren så langt.

– Går det slik vi håper vil trolig alle de 30 Lions-foreningene i Østfold være med å gi sin skjerv. Og får vi penger fra kommunen, så vil også fylkeskommunen være med å gi, forklarer primus motor Rino Grude til avisa.

Bergingsbåten og kamerautstyret vil få sin base ved Fredrikstad Brannstasjon.