Sport

Plankehaugene etablerer seg på Stortorvet

Vegg i vegg med 7-Eleven og midt på gateplan i Fokus-gården er Plankehaugen i full gang med å etablere sitt nye klubblokale.

Går det som man håper vil alt stå klappet og klart til den første seriekampen på hjemmebane, mot Molde søndag 6. april.

-Vi har lenge savnet et samlingsted med en sentral beliggenhet. Mer sentralt enn dette kan man jo ikke få det – bare et steinkast fra gangbrua og stadion.

Arbeidet med innredningen tok til i går og vi får uvurdeligt god hjelp av vår støttespiller, byggmester Håkon Hansen, sier Plankehaugens talsmann, Jaran Berg.

- I det hele tatt har våre samarbeidpartnere vært utrolig velvillige når vi har spurt dem å støtte til prosjektet. Nå er vi i den situasjonen at vi faktisk har dekket inn det meste av utgiftene for de syv neste månedene, sier Berg.

Fotball-kafeteria

Innredningen vil selvsagt ikke etteralte noen tvil om at det er Plankehaugen som driver stedet.

-Dette skal bli et sted der medlemmene kan samles. Vi håper også FFK-spillerne, Stjernen-spillerne og jentene i Fredrikstad Ballklubb vil vite å benytte seg av stedet.

Stedet vil få et kjøkken der det er mulig å få kjøpt enkle retter. Vi vil dessuten få på plass store TV-skjermer slik at gjestene kan følge med på både fotball og annen idrett.

¿- På utsiden vil det bili satt opp stoler og bord for uteservering. Inngangspartiet vil bli ombygd, slik at også funskjonshemmede skal komme seg enkelt ut og inn.

-Stedet vil forøvrig bli drevet på dugnad og forhåpentligvis blir omsetningen såpass at det gir Plankehaugen noen kroner i kassa.

¿- Men først og fremst er det ment som et samlingssted til glede for medlemmene, avslutter Jaran Berg.

Mer fra Dagsavisen