annonse

Har bilde av Northug på nattbordet – i dag ga han FFK-spillerne råd

VINNERSKALLE:
VINNERSKALLE: Martin Johnsrud Sundby har bilder av konkurrentene på nattbordet. (Alle foto: Trine Sirnes)

Han ble verdens beste skiløper etter en snuoperasjon av de sjeldne. Martin Johnsrud Sundby ga disse rådene om suksess til bedriftsledere og FFK-spillere onsdag på Quality hotel.

  • Trine Sirnes

Riktignok har han ikke Northug på nattbordet hele tiden, det blir for mye selv for Sundby. Men det byttes bare ut med bilder av andre arge konkurrenter.

Og gule post-it lapper som stadig minner han om at han må være best hver dag.

- Det henger lapper på nattbordet, på do og på kjøleskapet. Også står det på mobiltelefon-skjermen, fortalte mannen som de tre siste årene både har vunnet Tour de Ski og Verdenscupen i langrenn sammenlagt.

Endret tankesettet

Det var konsulentfirmaet BDO i samarbeid med Fredrikstad Fotballklubb som hadde bedt inn til lederseminaret “Vinnerskaller”, med paralleller mellom det å være god i næringslivet og det å være god i idrett.

Og at mye av dette ligger på det mentale plan, hvordan man kan omstille seg og fokusere på det som er viktig.

Vinnerskallen Martin Johnsrud Sundby har presset forberedelser til det ytterste og er verdens beste langrennsløper. Han går for VM-gull i Lahti, i en kombinasjon med barnepass og over tusen treningstimer.

I 2010 tok han et valg som har gitt resultater.

- I 2010 møtte jeg Erik Bertrand Larssen, og han endret tankesettet mitt totalt. På den tiden var jeg fornøyd, jeg var på landslaget, var med til OL, men de store resultatetene uteble. Bertrand Larssen fortalte meg rett ut at jeg ikke var bra nok, noe som jo irriterte en selvsikker Vestkantgutt veldig.

Erik Bertrand Larssen er mentaltrener, tidligere økonom og fallskjermjeger, med bakgrunn i lederopplæring, kjent fra TV3-serien “Bertrands metode”.

Farlig å bli fornøyd

Forandringen kom fort, og resultatene har ikke uteblitt. Det krever konstant jobbing, ikke minst på det mentale plan.

- Det farligste av alt er å bli fornøyd. Best i dag gjelder ikke i morgen. Det handler om å gjøre det beste hver dag, være bedre på trening, omstille seg, planlegge, finne nye metoder, stadig utfordre seg selv. Det er så små marginer i idrett. Det er surt å tape med en strekning på syv meter etter syv mil. Så da må nye strategier trenes på for å unngå det.

Han understreket samtidig viktigheten av både teamet og støttespillerne rundt, og at det var viktig å dele kunnskapen, også med sine argeste konkurrenter.

Suksess

Vi fikk også stifte bekjentskap med gründer Pia Åhlen som står bak klesmerket Barfota som hun etablerte i Østfold i 2011 og som raskt ble en suksess.

Hennes selskap Pia Design AS har vært Gasellebedrift 3 ganger. Med to kontorer i Kina og egne kinesiske ansatte, design og produksjon for andre merkevarer, har hun vist at drømmer kan bli virkelighet med stor stayervilje.

To diskusjonspanel var også satt opp, det ene med Dag Solheim i samtale med FFK-spillerne Ludvik Begby og Adam Straight og Aleksander, om deres vei til proff-fotball, og hva de har oftet for å komme dit de er i dag;

Straight som kommer fra Canada, som valgte en idrett som han tidlig viste han måtte ut av landet for å utøve på toppnivå, Begby som valgte fotball fremfor sosial omgang med venner for å komme med på aldersbestemte landslag. Og Aleksander Olsen, høyt utdannet trener og utviklingsansvarlig i FFK.

Til slutt fikk vi Dag Solheim i samtale med Kristian Kristiansen,eier av Boomerang, Lill Grande, daglig leder i Mojord&Thoresen og Marius Ferstad, deleier i Aspire Brands. Alle fra suksessbedrifter, der de delte med seg om deres metoder for å nå de mål de ønsket å nå.

annonse