annonse

Her er oversikten i Leirstein-saken

GJENVALG:
GJENVALG: Ulf Leirstein (Frp) stiller til gjenvalg på Stortinget, og går dermed inn for en fjerde periode. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Her er oversikten - punkt for punkt - i Ulf Leirstein-saken.

  • NTB

* Ulf Leirstein har vært stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet (Frp) siden 2005.

* Han var tidligere formann i FpU, leder i Moss Frp og varaordfører i Moss.

* 10. januar meldte NRK at Leirstein hadde sendt hardporno til unge gutter som var aktive i ungdomspartiet i Østfold, en av dem var bare 14 år gammel og under den seksuelle lavalder på tidspunktet epostene ble sendt.

* Leirstein la samme dag ut en melding på Facebook hvor han erkjente at han hadde gått over streken, og at han stilte sine tillitsverv i partiet i bero.

* 12. januar meldte NRK at Leirstein skal ha skrevet i tekstmeldinger til en kvinnelig partikollega at han ønsket å ha trekantsex med en 15 år gammel gutt i ungdomspartiet.

* Leirstein trakk seg samme dag fra sine verv som parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsmann i Frps stortingsgruppe. Kort tid etter trakk han seg også som leder i Moss Frp.

* Tidligere stortingsrepresentant for Frp, Jon Gåsvatn, hevdet 18. januar at han hadde varslet partileder Siv Jensen og Frps organisasjonsutvalg om Leirstein allerede i 2012. Både Jensen og tidligere leder av organisasjonsutvalget, Per Arne Olsen, har uttalt at de ikke husker å ha blitt varslet om saken.

* Tidligere generalsekretær i FpU og nåværende statssekretær Espen Teigen har beklaget at han ikke fulgte opp en epost i 2013 som omtaler at Ulf Leirstein ønsket å ha en 15-åring med på trekantsex.

* 30. januar ble det kjent at Ulf Leirstein skal inn i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, mens Solveig Horne overtar hans plass i justiskomiteen.

* 11. februar meldte hele Frps kommunestyregruppe i Råde og styret i Frp Råde seg kollektivt ut av partiet i protest mot partiets håndtering av Leirstein-saken.

annonse